Kultúra

Jubilál a Szeretet Napok

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 04. 22. 17:00

Idén 10. alkalommal rendezi meg a Győri Püspökség a Szeretet Napokat. A jótékony kezdeményezés mellett áprilisban erdélyi zarándoklatra is várják a hívőket.

Szeretet Napok (Szeretet Napok)

2003-ban izgalmakkal felvértezve indította el a Győri Püspökség azt a jótékony kezdeményezést, mely a dévai ferences missziót támogatja, ahol ma már több ezer gyermeket nevelnek. Az elmúlt évtizedben a karitatív akcióval közel 40 millió forintot gyűjtöttek össze a rászorulóknak a hívek, volt aki anyagilag, volt aki szponzorálással, de akadtak olyan családok is, akik az erdélyi árvák elszállásolásával járultak és járulnak hozzá a jövőben is a program sikerességéhez.

Palya Bea is fellép

A Győri Egyházmegyei Hivatal hétfőn sajtótájékoztató keretében ismertette az idei Szeretet Napok műsorfüzetét. Április 21-én este Jótékonysági Bállal kezdődik a két napos rendezvény, ahol a talpalávalót Csorba János és zenekara szolgáltatja. Április 22-én aztán püspöki szentmisével folytatódik a program, ahol a megyéspüspök köszöntője után, Simon Róbert Balázs alpolgármester átadja az önkormányzati díjat. Délelőtt az érdeklődők Böjte Csaba testvérrel is találkozhatnak, és meghallgathatják a szovátai gyerekek műsorát is. Zenében sem lesz hiány, olyan formációk kápráztatják el a közönséget, mint a Seamróg együttes, a Szentlélek Templom és az Apor Iskola Zenekara, de két év után ismét Győrbe látogat Palya Bea és társulata.

Szeretet Napok (Szeretet Napok)>

Adomány és zarándokút

A sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, hogy remélik az idei fesztivál minden eddiginél sikeresebb lesz. „A gazdasági válság hatására sajnos megcsappan egy kicsit az összegyűjtött adomány is az utóbbi években, de reméljük a jubileumi találkozó sok jó szándékú embert vonz majd rendezvényünkre” – mondta Tóth András, a Győri Egyházmegyei Hivatal karitászreferense.

A kiemelkedő egyházi programok áprilisban nem állnak meg, hiszen Boldog Apor Vilmos tiszteletére zarándoklatot szerveznek Erdélybe. Dr. Pápai Lajos megyéspüspök ugyanis a csíksomlyói kegytemplomnak ajándékozza Apor véres ingjének egy kis darabját, melyet egy Rómából rendelt ereklyetartóban szállítanak Erdélybe. „Kovászna, Altorja és Csíksomlyó lesz a zarándokút állomása. Kovásznán egyébként április 28-án egy emlékművet is felavatnak Apor Vilmos tiszteletére, ennek felállítását a KDNP Győri Szervezete is támogatta” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón a megyéspüspök.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.