Kultúra

Nézze meg a győri baba birodalmat!

Közel 300 baba és mackó költözött be a Zichy-palotába. A játékkiállítás mesés kalandozásra csábítja a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket. Aki nem hiszi, az járjon utána…

Óriási hagyománya van Győrben a Baba és Játékkiállításnak, melyet 16 éve rendeznek meg a megyeszékhelyen, ezúttal ismét a Zichy-palota festői környezetében. A tárlat egy versenyfelhívás munkáit vonultatja fel, azoknak a képzőművészeknek, vagy amatőr alkotóknak a bájos apróságait, akik 11 kategóriában bizonyíthatták baba mesterségük határtalan képességeit. Így például a népviseleti ruhába öltözött vagy művészbabáktól kezdve, a porcelán és az egészen élethű reborn babákon át, egészen a Grimm-testvérek meséit megidéző fantázia figurákig, mitöbb, ősi mesterségeket prezentáló kreációkig láthatók művek a tárlaton. A Győri Művészeti és Fesztiválközpont 2012-ben 63 díjat osztott ki a nevezők között, a nyertesek kerámia kislányt, míg a képzeletbeli dobogó második fokára álló alkotók egy porcelán baba domborművet vehettek át.

A baba birodalomban idén külön termet kaptak a Játékszerek Anno cég termékei. Ezek a csecsebecsék az elmúlt évszázad játékainak hiteles másolatai, melyekkel valaha szüleink és nagyszüleink is szórakoztak.

A kiállítás még április 26-ig várja az érdeklődőket, ha egy leheletnyi szeretetre és feltöltődésre vágyunk, akkor érdemes felkeresni a tárlatot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik