Kultúra

Nem építhetik tovább a Zöld Pardont

Az önkormányzat elutasította az engedély iránti kérelmet, a ZP ennek ellenére megtartaná a nyitóbulit.

Leállítják a Zöld Pardon építését – értesült a Hír24 a Hegyvidéki Önkormányzattól. A városvezetés közleménye szerint a Zöld Pardon ügyében jelenleg három engedélyezési eljárás van folyamatban a XII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalánál a főváros kormányhivatal kijelölése alapján: az építésigazgatási, a rendezvénytartási és a működési engedély iránti.

Az építéshatósági eljárásban szerdán engedély nélküli építési tevékenység és a jogszabályi feltételek hiánya miatt az önkormányzat elutasítani kényszerült a Zöld Pardon Kft. építési engedély iránti kérelmét – tudatták. Ezzel együtt a hatósági engedély és bejelentés nélküli, szabálytalanul végzett építési munkák azonnali leállításáról rendelkezett a Hivatal, így az épületek használata nem engedélyezett – olvasható a közleményben.

Az önkormányzat hozzátette, hogy a rendezvénytartási eljárásban még nem érkezett vissza minden szakhatósági állásfoglalás, ennek hiányában nem születhetett még döntés, míg a működési engedély iránti kérelem csupán kedden érkezett meg hozzájuk. Álláspontjuk szerint ezért a Zöld Pardon nem kezdheti meg a működését.

A Zöld Pardon Kft. álláspontja szerint – ahogy azt a cég közleményében írja – a 37/2007 (XII.13 ÖTM) rendelet alapján az építmények sem engedély-, sem bejelentés-kötelesek, ezért a benyújtott építésügyi kérelmet 2012. április 16-án visszavonta az üzemeltető, a Budai Hídfő Kft; az erről készült dokumentum a birtokában van.

A ZP szerint ennél fogva ebben a tárgyban érdemi határozat nem születhetett. A rendezvénytartási engedélyhez szükséges szakhatósági állásfoglalások – egy kivételével – a cég rendelkezésére állnak. A tevékenység megkezdéséhez működési engedélyre nincs szükség, csak annak bejelentésére, ennek pedig eleget tettek – áll a közleményben.

A kft. a sajtóközleményben írt határozat tartalmát nem ismeri, ezért továbbiakat csak ennek ismeretében tud közölni. “A Zöld Pardon mindent elkövet, hogy az érvényes magyarországi törvények és szabályozások szerint tartsa meg nyitórendezvényét” – tudatta a cég.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik