Kultúra

A világ legrangosabb hip-hop táncversenye végre Magyarországon!

Először mérettetnek meg Magyarország legjobb hip-hop táncosai Las Vegasban, a világ egyik legrangosabb utcai táncversenyén, a World Hip Hop Dance Championship-en.

Az America’s Best Dance Crew alkotói által megálmodott hip-hop világbajnokságon csak az vehet részt, aki dobogóra áll a hazai döntőn, melyet május 5-én rendeznek.

Las Vegas-ban a hip-hop világ legjobbjai mérik össze tudásukat. Az augusztusi versenyre a hazai döntő révén magyar versenyzők is kijutnak. A világbajnokság egyik legfontosabb törekvése a szakmai minőség fenntartása, ezért a selejtezők szabályrendszere és az indulók értékelése egy egységes iránymutatás szerint zajlik, központilag kijelölt bírák közreműködésével.

„Az amerikaiak a koncepciót, technikát, a magával ragadó előadásmódot és leginkább a csapatmunkát értékelik nagyra. 1,5 illetve 2 percnyi ideje van minden csapatnak arra, hogy megmutassa tudása legjavát. A bírák (4 fő technikai és 4 fő előadásmód) 27 szempontból vizsgálják meg a produkciót és ezen szempontok részpontszámaiból, illetve a levonások mennyiségéből adódik össze a csapat végleges pontszáma” – mondta Balogh-Barta Viktória, a Hip Hop International Hungary technikai igazgatója.

A nemzetközi verseny célja, megtalálni, és valamilyen formában támogatni azokat a tehetséges fiatalokat, akik méltán képviselhetik az országukat a minden évben Las Vegasban megrendezett World Hip Hop Dance Championship Világbajnokságon.

2012. május 5. Soroksári Sportcsarnok (selejtezők 11:00 órától, döntő kb.20:00 órától)

http://www.hiphophungary.hu/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik