Kultúra

A tévében: Kína, Japán, rossz tulajdonságok

A mai kínálatban a hokitól a Forma-1-en át az ügyvédekig és a sztármagazinokig jutunk, és fellapozzuk a rossz tulajdonságok katalógusát.

8:30, m1, Forma-1 Kínai Nagydíj
Lezajlott egy kisebb szünet különböző technikai vívásokkal, elsőszárnyak, a Lotus kiszállt a Lotusból, de a lényeg a verseny, és most meglátjuk, vajon a Ferrari csak mázlival tudott tényleg nyerni, vagy tényleg jobb lett. A McLaren és a Red Bull valószínűleg nem lett gyengébb sokkal, és tán valaki még közelebb tudott hozzájuk kerülni – meglátjuk. Aki nem akar korán kelni, 20:30-kor az m2-n pótolhatja a képeket.

12:45, sport1, Divízió I-es vb, A-csoport, Ljubljana, Japán-Magyarország
Ismét eltelt egy év, és megint megpróbálhatjuk a majdnem lehetetlent: hokiválogatottunk feljuthat a legjobbak közé. Ez az idén a szokásosnál is nehezebb lesz (a szokásos eddig kb. azt jelentette, hogy az utolsó, mindent eldöntő meccsen kikapunk), mert most megváltozott a rendszer, a gyengébbek és az erősebbek két külön csoportba kerültek, és közülük kerül ki a két feljutó csapat. Ezért most minden meccs sorsdöntő lesz: rögtön az elsőn Japánnal játszunk, akiket csak azért kerültünk el tavaly, mert a cunami-pusztítás miatt lemondták a VB-részvételt. Nehéz lesz, az biztos, de az olyan gyönyörű ebben a magyar hokiban, hogy képesek a fiúk (és a lányok is!) többet kihozni magukból, mint amit a legszebb álmainkban gondolnánk. Szóval hajrá, gyerünk, jöjjenek a fiatalok, mint Bálizs Bencve kapus vagy Hetényi Péter, illetve a már bizonyított, tapasztalt rókák, mint Ladányi.

17:00, Viasat3, Kegyetlen bánásmód
A Coenekben mindig lehet bízni – ha nem is egy hatalmas filmet tesznek le épp, akkor sem mennek egy szint alá (sőt, gyakran a gyengébb filmjeikre, egy-egy részükre gondol az ember úgy, hogy ejha, az aztán ott tökéletes volt). A George Clooney és Catherine Zeta-Jones főszereplésével készült filmben az amerikai ügyvédi szakma kap pár kokit és sallert, de alapvetően méégiscsak egy kedves (olykor nem olyan kedves) vígjátékról van szó, melyen elkaccantgatunk, miközben Geoffrey Rusht és Billy Bob Thorntont is láthatjuk, hát kell ennél több egy vasárnap délutánra?

22:25, m1, Hogy veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket?
Sokaknak (na jó, keveseknek) égető probléma: feladni a társadalmi ellenálló szerepét, betagozódni, és mindezt megmagyarázni magunknak. Sidney Youngnak isn eljött ez a pillanat: előzőleg egy ellenkulturális magazint szerkesztett, de a konkurencia, a fősodorbeli Sharp magazin úgy dönt, leigazolja. Young megpróbálja megőrizni intengritását, de rájön, nincs más választása, mint a betagozódás, főleg, ha meg akarja dönteni a csinos Sophie-t. mivel Sidneyt Simon Pegg, az örökös poéngyáros alakítja, nincs kétség, hogy a megalkuvás könnyed formát fog ölteni. 

0:00, cool, Az átok
A japán horrorfilmeknek két sajátossága áll hozzám közel: az otthonoknak kiemelt jelentőségük van bennük, és elég ritkán pozitív a végkicsengésük. Ebben a ma már szinte klasszikus filmben is egy háznak van központi szerepe, ahová beköltöznek az új lakók, de szörnyű élményeik lesznek. Bár Japánban járunk, a főszerepben Sarah Michelle Gellart láthatjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik