Kultúra

Ünnepel a Széna Téri és a Hétvezér Általános Iskola

A Széna Téri Általános Iskola 1938-ban nyitotta meg kapuit, így az intézmény kiemelt figyelemmel és színes programokkalkészül a 2013-as emlékévre. Az egész városrészt megmozgató programokkal készülnek.

A rendezvények sora április 24-én indul. Szintén jubilál a Hétvezér Általános Iskola, amelyet 30 évvel ezelőtt alapítottak. Mindkét intézmény igyekszik a fehérvári iskolákat és a környéken élőket is bevonni az ünnepi rendezvényekbe. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a körzet önkormányzati képviselőjével, Deák Lajosnéval közösen.

Már áprilisban elkezdődik a Széna Téri Általános Iskola fennállásának 75. évfordulójára szervezett ünnepségsorozat. Április 24-én, kedden 14 órakor Szent György napi vásárt tartanak. Elfogadta a meghívást tíz fehérvári iskola, de minden további érdeklődőt szeretettel várnak az intézmény előtti téren – mondta el Minárikné Ambrus Magdolna igazgató.

A vásár keretében történelmi játszóházat is szerveznek a fiataloknak. Mohainé Pup M. Rita múzeumpedagógus kiemelte, hogy a diákok petákkal fizetnek majd és középkori tárgyakat is készíthetnek a fiatalok.

Winkler Krisztina, a Szülői Munkaközösség vezetője elmondta, hogy a szülők rengeteg dolga mellett a munkaközösségben nagyon sok lelkes anyuka és apuka segít. Van, aki farag, más gólyalábat készít és van, aki jelmezt varr. Mindezt a gyerekekért és az iskoláért teszik, hiszen bármilyen összefogás az intézményben a gyerekek érdekét szolgálja.

Bekapcsolódott az ünnepi év szervezésébe Deák Lajosné is. A városrész önkormányzati képviselője anyagi támogatással és az előkészületekben való közreműködéssel segíti a programsorozat megvalósulását, melynek fővédnöke a város polgármestere. Fontos közösségépítő erő rejlik az ilyen kezdeményezésekben – véli Deák Lajosné.

Véninger Gréta, a diákönkormányzat vezetője arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a diákönkormányzat számára is fontos a nyitott Szent György napi vásár. Iskolai szinten már korábban is voltak vásárok a Széna téren, most azonban más városi iskolákat és a környékbeli érdeklődőket is szeretnék bevonni a vásári forgatagba.

Szintén az egész városrészben élőknek nyitott programot szervez a Széna Téri Általános Iskola. Tavaszköszöntőjüket április 20-án, pénteken tartják az iskola udvarán – mondta el Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Itt egy hagyományőrző csoport bemutatója mellett, sőt zsíros kenyérrel meg is vendégelik a résztvevőket.

Az iskola jubileumi rendezvénysorozatának része a jövő pénteki program. Ahogy Lángfalvy Péterné igazgató a sajtótájékoztatón elmondta, a 30 éves fennállást 30 program szervezésével ünnepli a Hétvezér Általános Iskola. Az intézményben javában zajlik a Humán Hét, aminek zárásaként április 23-án gálaműsort tartanak a Vörösmarty Színházban. Itt először kerül átadásra az a díj, amit Tölgyesi Ferencné címzetes igazgató alapított.

A Szülői Munkaközösséget Mongné Jáni Tünde elnök képviselte a sajtótájékoztatón. Mint elhangzott, örömmel kapcsolódnak be a szülők az iskolai programokba és segítik a közösségépítést, amilyen példéul az intézmény “kapuit kitáró” Tavaszköszöntő lesz április 20-án 17 órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik