Kultúra

Tavaszi Reggae buli: Jön a Dub Incorporation az Akváriumba!

Az LB27 Reggae Camp „kisöccseként” aposztrofált, a Ladánybene 27 zenekar által szervezett tavaszi reggae fesztivál 2001. óta minden tavasszal összehívja a reggae szerelemeseit, a műfaj és a házigazda LB27 szimpatizánsait, rajongóit.

Idén az Akvárium Klub munkatársaival együttműködve minden idők egyik legnívósabb Spring buliját hoztuk össze azzal, hogy sikerült meghívnunk a roots reggae és dub műfaj francia kult zenekarát, a DUB Incorporation-t!

A Spring Reggae Jam üzenete és hitvallása rokon a Reggae Camp missziójával. Ezek többek közt az autentikus jamaicai zenék (roots, ska, dancehall, dub) képviselőik meghívása, a hazai reggae erők mozgósítása, a fiatal tehetségek felfedezése, elindítása, a sound system kultúra ápolása.

Ennek jegyében a 2012-es Spring fellépői között találjuk az elmúlt év legdinamikusabban fejlődő, fiatal, kecskeméti reggae bandáját, a sajátos hangvételű AFRODZAQM-ot. A sound system állásban a Ladánybene 27 vezetője, T.B. Homelock (Bodnár Tibi) és a Londonból hazalátogató, Reggae Camp rezidens szelektor, Selecta DreadHead pörgetik a lemezeket.

A házigazda LB27 soraiban fiatal zenészeket is köszönthetünk. Miksáék immár 9 fős legénységgel, a legfrissebb, We Are One című EP-jük anyagát mutatják be, természetesen a régebbi nagy Ladánybene himnuszok mellett! Magyarország elsőszámú reggae bandája a szervezésben és a színpadon is hatalmas energiákkal közvetíti a reggae pozitív üzenetét.

Az est csúcspontján a régen várt Dub Incorporation lép színpadra! A Dub Inc. különböző stílusokat egyesít, így zenéjükben megtalálhatóak a roots reggae, a dub, a ska és a ragga/dancehall stíluselemek is. Zenéjükre nagy hatással vannak az afrikai és arab dallamok, dalszövegeikben az angol, francia, arab és kabil nyelvek keverednek. 2012 tavaszán „Hors Contrôle” – című legújabb albumuk bemutatására európai turnét szerveztek, melynek egyik fő állomása a Spring Reggae Jam Budapesten.

A Spring Reggae Jam szervezésében az Akvárium Klub, a One Drop Promotion és a Ladánybene 27 zenekar munkatársai, tagjai fogtak össze!

Belépő: 3.500/4.500 Ft

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik