Kultúra

Rocklitera és 30 Y koncert az Akváriumban

A rock@roll írónak tartott Baksa-Soós Attila fejéből kipattant a Rocklitera ötlete, amely a kortárs magyar zenét elegyíti irodalommal, filmmel, performanszokkal.

A projekt kiindulópontja az általa szerzett és néhány hónapja megjelent Rocklitera című könyv, amely Lékó Tamás egyedi fotóival és a szerző szürreális novelláival mutat be közel húsz ismert magyar együttest, mint pl. a Heaven Street Seven, Quimby, We Are Rockstars és a 30Y zenekarokat.

A bulikra a meglepő és váratlan történések jellemzőek, mindamellett, hogy a program gerincét teljes értékű koncertek adják, jelen esetben a 30Y és a The Twist zenekarok fellépései.

„Már most baromi jó a kedvem – mondjuk ez általában így van -, hogy az Akváriumban egy csomó kedves, úszni tudó emberrel oszthatjuk meg érzéseinket és munkánk gyümölcsét a tizedik Rocklitera bulin. Külön öröm számomra, hogy közeli barátaim elvállalták a fellépést, amelyhez szerencsére nem kellett nagy rábeszélés.” – mondta Baksa-Soós Attila.

Az eseményen debütál a Rocklitera kiállítás, amely a Zenélő Egyetem (ZEN) támogatásával jött létre. A kiállítást Gréti (Gréti és a varázslók) mellett Beck Zoltán és Szűcs Krisztián, a magyar zenei élet két kiemelkedő zeneszerzője és dalszövegírója nyitja meg. Az Akvárium klubból a kiállítás országos körútra indul, mely az év folyamán látható lesz még a főbb egyetemi városokban.

A program 20 órakor kezdődik, amelyet 20:30 órától a The Twist koncert, 22:00 órától peig a 30 Y követ. 22:30órától pedig Tesco Disco!

A Rocklitera kiállítás április 5 – 26 között látható az Akváriumban.

Belépő elővételben: 1500
A koncert helyszínén: 1800 Ft

20:00     ROCKLITERA kiállítás a Zenélő Egyetem (ZEN) támogatásával
Megnyitja: Gréti, Dr. Beck Zoltán (adjunktus), Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven)
20:30     The Twist koncert
22:00     30 Y koncert – szentimentálé
23:30     Tesco Disco

Belépő:
Elővételben: 1500
A koncert napján: 1800 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik