Kultúra

Kávészünet a Költészet napján

Magyarország legnépszerűbb könnyűzenei verszenésítő, kultúraközvetítő formációja, a Kávészünet az Akváriumban lép föl József Attila születésnapján.

A zenekar története 2005-ben egy kollégiumi klubhelyiségben kezdődött, ahol Popovics György és Németh Ferenc a költészet és a zene szeretete által vezérelve verseket kezdett megzenésíteni. Azóta a formáció meghatározó kultúraközvetítővé vált a könnyűzenei szférában.

A nagyközönség számára a 2009-es Csillag Születik című tehetségkutató műsorban tűntek fel, később pedig megkapták a “Kultúra Fiatal Nagykövetei” megtisztelő címet, a Kaleidoszkóp Versfesztivál különdíjasaiként.
“Trendhagyó Irodalomóra” elnevezésű iskolai programjuk diákok ezreivel szerettette meg a verseket – mérhetővé téve a megzenésített versek verstanulásra gyakorolt hatásait.

A legismertebb klasszikus költők (Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Ady Endre, József Attila, Juhász Gyula) mellett, kortárs poéták (Lackfi János, Varró Dániel, Karafiáth Orsolya, Juhász Magda) verseit is könnyűzenei köntösbe öltöztetik – sikereik egyik fokmérője a folyamatosan növekvő rajongó, akik értékelik a zenekar kiemelkedő, kultúraközvetítő szerepvállalását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik