Kultúra

A tévében: világvége, Vin Diesel hajjal

Ma minden fordítva lesz: a világ ember nélkül,egy kis falu Brüsszelben, Vin Diesel pedig színész, nem pedig akciófilmes biodíszlet.

21:00, film+, Végítélet
Hétkezdet világvégével. Szokásos történet: gyilkos vírus (kozmetikai jellegű gondokat is okoz, mint arcról lerohadó bőr), kihaló emberiség, elnéptelenedett vidékek és mutánsokká váló lakosság. A még nem fertőzöttek fallal védik magukat, de odabent is felüti a fejét a vírus – ki kell küldeni egy csapatot, hogy megtalálja a mutánsok közt az ellenszert.

21:20, Spektrum, UniverZoom: Élet az emberek után
A végítélet után pedig jöjjön az az utáni időszak – miután az utolsó ember leoltotta a villanyt, és szevasz, világ, a földre visszatér a természet irányította élet. De milyen nullpontról és hogy indul tovább az élet? Ez a műsor a mizantrópok kedves választása, ráadásul az első rész, amely két óra hosszan ecseteli a történéseket. 

21:50, Duna TV, Osadné
Persze sok helyen mintha már eljött volna az emberiség végnapja – a hátrányos helyzetű régiók zsákfaluiban mintha megállt volna az idő. Osadné is ilyen hely, kipusztulóban lévő falu, amely lakói a végső kétségbeesésükben Brüsszelbe mentek, hogy felhívják a figyelmüket keserű sorsukra, és megpróbáljanak valami megoldást találni. Az utazás persze nem lehet teljesen mentes az iróniától – a 2009-es Karlovy Vary Filmfesztivál Arany Glóbuszt nyerő dokumentumfilmjét láthatjuk ma este. 

23:05, m2, Védd magad!
Nem szoktuk meg, hogy Vin Dieselt ne fegyverrel és vagy autóval lássuk egy pörgős akciófilmben, pedig néha szakít időt arra, hogy megmutassa, tud színész is lenni (és még haja is van). Sidney Lumet filmjében egy valós per, mégpedig Amerika leghosszabb maffiaperének vádlottját alakítja, Jackie DiNorsciót, aki ügyvéd nélkül védte magát, és mellesleg óriási show-t csinált az egész tárgyalássorozatból. A film 2006-ban a Berlini Filmfesztiválon versenyben volt az Arany Medvéért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik