Kultúra

A tévében: Guy Ritchie, Ben Stiller meg egy szék

Ma egy moziban nem látott Guy Ritchie-film jön, Ben Stiller a dzsungelben géppuskával, illetőleg repülőgép-motor hajtotta szék.

20:00, National Geographic, Mindennapi tudomány VI.: Amerika első lakói
Nem úgy van, ahogy tudjuk, Amerika első lakói nem az akkor még száraz Behring-szoroson érkeztek, hanem – állítólag – hajóval a Távol-Keletről, avagy Európából egyenesen, legalább is ezt állítják kedvenc ismeretterjesztő sorozatunk tudósai. Biztos megtalálták a jegyeket. Lehetséges, hogy 14 ezer évvel ez előtt már ilyen hajózási ismereteink voltak? Nemsokára megtudjuk.

21:00, film+, Revolver
Guy Ritchie 2005-re elfáradt meg tán túl sok volt Madonnából és a konyhakabbalizmusból is – ezt a filmjét meg az előzőt nem is mutatták be a magyar mozik. A Revolver nem kínál semmi mást, mint amit Ritchie tud, könnyed akciófilmet Rejtő Jenő-s beszólásokkal, csak épp könnyedség és vicces beszólások nélkül, spiritualizmussal jól meglocsolva. De a Ritchie-féle bűnfilmet épp a humora miatt szerettük – ha elkezdi komolyan venni magát az alkotó úr, megöli a lényeget. Elkezdte. Szerencsére a Sherlock Holmes-féle Dr. House-terápia jót tet neki, visszajött (tán a válás sem volt a filmek kárára), de hogy 2005-re mennyire rossz irányba indultak a dolgok, most láthatjuk. Persze nem tragikus ez a film, csak felesleges. Jason Statham, Ray Liotta, Vincent Pastore.

21:20, TV2, Trópusi vihar
Cseppet sem hiányzik a könnyedség viszont Ben Stiller rendezéséből, melyben pár színész megy el háborúsat játszani a dzsungelbe, és végül igazi háborúba cseppennek, meg visszatalálnak önmagukhoz is, de ez nem lényeges. Hanem Robert Downey Jr. álnégere, Stiller, Jack Black, Nick Nolte, Steve Coogan játéka, Tom Cruise önparódiája és a poénok.

23:00, National Geographic, Őrült feltalálók: Sugárhajtású irodai szék
Egy repülőgép-hajtóművet irodai székre erősíteni, hogy 50 km/h-ra gyorsítsa a bútort – lehet értelmetlen cselekedet, ajándék a főnöknek, felszerelés gyorsreagálású irodistáknak, vagy csak mérnöki bohóckodás. Egy biztosan: jó szórakozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik