Kultúra

Baricz Gergő a világhír előtt?

Az X-faktor 3. helyezettje illusztris zenészekkel énekel együtt.

Leonard Cohen remek visszatérő albuma, az Old Ideas mellett február folyamán a Recorder bemutatta az Old Ideas With New Friends feldolgozásprojektet is, melyben a 77 éves kanadai dalnok életművéből válogatva olyan mai művészek készítettek puritán átiratokat, mint a Cults, a Cold War Kids, Nicole Atkins, Greg Dulli (The Afghan Whigs), Bradford Cox (Deerhunter, Atlas Sound), A. C. Newman (The New Pornographers), Rhett Miller (Old 97s’) vagy John Darnielle (The Mountain Goats). A Columbia/Sony kiadó által indított sorozat illusztris mezőnyéhez immár egy magyar előadó is csatlakozott.

Az X-Faktor egyik dobogósa, a műsor 2011-es második évadában a 3. helyen végző Baricz Gergő a Various Positions című 1984-es Cohen-album nyitódalát, a Dance Me To The End Of Love-ot dolgozta át. A hangszerelési, zenészi és produceri munka az EZ Basic együttes frontemberét, Szarvas Árpádot dicséri, aki az elmúlt hónapokban Evil Men Have No Songs, Models Can’t Fuck és Golden Sundays nevű projektjeivel is tartott már premiert – most ez a Leonard Cohen-feldolgozás debütált a Recorderen, a Deák Martina és Szakács Levente által forgatott stúdióvideóval együtt.

A már említett Leonard Cohen-dalt megnézheti ide kattintva Baricz Gergő előadásában. Ha kíváncsi, hogy nyilatkozott az énekes a szereplésről és mit mondott a dalról a hangszerelő producer, kattintson ide.

Íme az eredeti Leonard Cohen-dal:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik