Kultúra

Az év első Pezsgő Világ Estjén nyerspezsgőket kortyolhatunk![x]

Helyszín: Hubay Rendezvényterem (1011 Bp., Bem rkp. 11., a Hotel Viktorián keresztül megközelíthető)
Időpont: 2012. március 30., 19:00 órától.

2012-ben várhatóan négy Pezsgő Világ Est és ismét egy nagyobb szabású Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál is várja majd mindazokat, akik rajonganak a cikázó buborékokért, és szeretnének elmélyülni a hazai és külföldi pezsgők, proseccók, cavák, crémantok és champagne-ok világában.

Az italokhoz ebben az évben is a Pezsgő Világ hivatalos séfje, Csizmazia László (CAFÉ 57, Porcellino Grasso) készíti majd a kóstoló falatokat. Akik részt vettek a legutóbbi rosé esten, azok már ismerik kreatív és különleges étel párosításait és biztosan ezúttal sem fognak csalódni kreációiban.

A március 30-án, pénteken megrendezésre kerülő rendezvényen nyerspezsgők kerülnek bemutatásra, összesen hétféle. A nyerspezsgő méthode traditionelle, azaz palackban erjedt és érlelt eljárással, expedícós likőr hozzáadása nélkül készülő különlegesen száraz (brut) pezsgőkülönlegesség, mely egyre népszerűbb hazánkban is. Aki ennél többet szeretne tudni a témáról, az a Pezsgő Világ Esten bátran kérdezhet a kiállítóktól, akik örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére és mesélnek az egyes tételekről bővebben. Akkor sincs gond, ha valaki valamelyik pezsgőből egy pohárnál többet szeretne inni vagy otthonra is vinne néhány palackot a kedvencéből, a helyszínen felállított Pezsgő Világ Shopban lehetősége nyílik a vendégeknek a rendezvény ideje alatt nagyon kedvező áron vásárolni a kóstoltatott tételekből.

A dohányozni vagy szivarozni vágyók számára szivarszobát is biztosítanak a helyszínen, mely elszívó rendszerének köszönhetően tökéletesen füstmentes környezetet biztosít a pezsgőzés mellett más szenvedélyüknek is hódolni vágyó látogatóknak.

KÓSTOLÓ SOR

Chateau Vincent Fantázia Brut Nature 2005
Vilmos körte San Daniele sonkával és fonott sajttal

Antech Blanquette de Limoux Brut Nature 2009
Réteslapban sütött zöldfűszeres házi túró sós tejföllel

Francois Brut Nature 2009
Citrommal marinált branzinó filé borsó csírával és ropogós kenyér kockával

Törley Chardonay Brut 2009
Hideg borjú sült só virággal, zöld almával és házi grissinivel

Codorniu Gran Plus Ultra
Mini briós libamájjal, dióval és trópusi gyümölcs chutney-val

Chateau Vincent Extra Brut 2001
Mazsolás krémes Burbon vaníliával és citrom zselével

Mailly Grand Cru Extra Brut
Kakaóvajban sütött bundás kalács mandarinnal és kesudióval

Ára: 8500 Ft/fő

Jegyek csak elővételben kaphatók:
pezsgovilag.hu/jegyek menüpont

pezsgovilag.hu
www.facebook.com/pezsgovilag

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik