Böllérmáj fesztivál Kapuváron

A város egykori legendás éttermének helyi védjeggyé váló ételét tucatnyi szakács csapat készíti el.

Március 17-én, szombaton, a rábaközi kisváros sportcsarnoka mellett délelőtt 11 órától indul a főzés, csapatok jelentkezését reggel nyolc órától várják a szervezők. A zenét az ételt először elkészítő hajdani Gulyás vendéglő régi zenészei szolgáltatják, az elkészült étkeket pedig világbajnok szakácsok értékelik.

A böllérmáj készítő szakácsok tevékenységét mindenki megnézheti és meg is kóstolhatja főztjüket szombaton délután Kapuvár. Az értékelésre este 6 órakor kerül sor. A rendezvény vendége lesz Havasiné dr. Orbán Mária a Győri Ítélőtábla elnöke – az ő édesapja Orbán József a Gulyás vendéglő vezetője volt az, akinek a nevéhez a kapuvári böllérmáj születését, legendáját kötik a kapuváriak.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.