Kultúra

A tHUNder Duo koncertje

Március 13., kedd 19:00. IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső Tisza-part 2.)

A világklasszis Kossuth-díjas ütőhangszeres Horváth Kornél és a világ legjobb tíz fiatal dobosa közé sorolt Dörnyei Gábor hat éve játszanak közösen. Kettősük kompozíciói nem ismernek zenei- vagy országhatárokat: a szerzeményeik között latin-amerikai, afrikai, bolgár és indiai hangzású zenét is találunk, de az amerikai funky és a páratlan ritmusok is jelen vannak előadásaikban, mely egyszerre elementáris, magával ragadó, egyedi és komplex, de mégis nagyon muzikális.

Fotó: Gordon Eszter

2011. áprilisában jelent meg párosuk első – a Hunnia Records által kiadott – koncertfilm-felvétele, amely Európából is rendhagyó módon, Magyarországról pedig abszolút elsőként került be Amerika legnagyobb ütőhangszeres kiadójának, a Hudson Musicnak a kínálatába. Így ma már a Duo olyan legendás zenészekkel szerepel egy virtuális polcon, mint Sting dobosa Vinnie Colaiuta, Horacio El Negro Hernandez, Santana ütőse vagy Chad Smith, a Red Hot Chili Peppers dobosa.

A tHUNder Duo előadásairól elismerően nyilatkoznak tengeren innen és túl is: “Kornél érzékenysége, kuriózumnak számító technikája, Gábor élvezetes ritmus- és lenyűgöző szólójátéka együtt igazán különleges és inspiráló.” – mondta róluk Rob Wallis, a Hudson Music társalapítója és társelnöke. “Komplex, egzotikus, mesteri, izgalmas. Mindenkinek látnia kell, hatalmába kerít a művészetük.” – ajánlja a páros kiadványát ötcsillagos kritikájában a RHYTHM Magazine – az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban eladott dobos magazinja. A Drummer Magazine kettőjük dallamos és interaktív játékát emeli ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik