Kultúra

Új helyen újranyit a Zöld Pardon

A tavaly ősszel bezárt szórakozóhely valószínűleg a Rákóczi híd budai hídfőjéhez költözik.

Lényegében eldőlt: az Origo.hu hírportálon megjelent információ szerint szinte biztos, hogy a Rákóczi híd budai hídfőjének lábánál lévő üres telken épül az új Zöld Pardon. Bár a cég ügyvezetője, Kővári Zsuzsanna egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a megjelent információkat, az Origo.hu-nak a szórakozóhely üzemeltetői annyit elmondtak, 2012-ben biztosan újraindul a szórakozóhely.

A ZP-nek tavaly októberben azért kellett elköltöznie a Petőfi híd budai hídfőjétől, mert az újbudai önkormányzat lakossági panaszok miatt szeptemberben nem hosszabbította meg a szórakozóhely közterület-használati szerződését. Ezzel tulajdonképpen 13 év után bezárásra ítélte a ZP-t.

A kerületben a döntést annak ellenére hozták meg, hogy a szórakozóhely előtte több mint 110 ezer támogató aláírást gyűjtött, a megmentéséért rendezett szimpátiatüntetésen pedig számos közéleti személyiség és zenés, valamint több tízezer fős tömeg demonstrált.

Az újbudai önkormányzat és a ZP közötti vitában felmerült az is, hogy a szórakozóhelyet költöztessék a Rákóczi híd mellé. Ezt az ötletet a ZP vezetősége akkor elvetette arra hivatkozva, hogy szerintük a szórakozóhely a közlekedés és a zaj szempontjából ideális helyen van.

Az Origo.hu itt képet is közölt az építkezés jelenlegi állapotáról. A nyitás várhatóan 2012. áprilisában lehet, erre utal a “Zöld Pardon Nyitóhét” nevű esemény, amelyről a ZP hivatalos Facebook-oldala tudósít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik