Kultúra

Toros és pálinkafesztivál Székesfehérváron

A gasztrokulturális rendezvényt  március 15. és 18. között első alkalommal tartják a megyeszékhelyen.

Mintegy ötven gazda, őstermelő, pálinkakészítő- és forgalmazó, valamint vendéglátóhely kínálja majd portékáit. Bemutatkoznak a környék legjobb hús-és füstöltáru készítői, s megkóstolhatják a térség jeles pincészetének borait is a fesztiválra látogatók.

A rendezvény mindegyik napján más-más program várja a közönséget.

Március 15-én torkoskodó csütörtök lesz, s fél áron kóstolhatják meg a finom húsételek kedvelői a fesztiválra kitelepült vendéglátóhelyek által készített ételeket. Másnap a “disznóságoké” és a pálinkakülönlegességeké lesz a “főszerep”, pálinkakóstolót és versenyt is tartanak.

A rendezvény harmadik napján böllérnapra várják a közönséget. Ennek a programnak a keretében rendezik meg a böllércsapatok által készített disznótoros ételek versenyét. Vasárnap a Családok napjával zárul a fesztivál. Az utolsó napon igyekeznek a gyerekek kedvében járni, számos színpadi produkcióval szórakoztatják őket.

A programsorozat mindhárom napján esti koncertek is fokozzák majd a jó hangulatot.

A toros és pálinkafesztivált először rendezik meg Székesfehérváron, de a szervezők szeretnék, ha a rendezvény hagyományossá válna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik