Kultúra

Jön a Színházak Éjszakája

Tizenhárom fővárosi teátrumban várják a közönséget március utolsó napján. Lesz peep-show, éjszakai kabaré, és színházi elvarázsolt kastély is.

Budapest főpolgármester-helyettese hangsúlyozta: azért álltak a kezdeményezés mellé, mert “nagyon jó színházaink vannak nagyon értékes programokkal, nem lehet más a feladatunk, minthogy ezt megőrizzük, és a jövőben megpróbáljuk fenntartani”. Csomós Miklós hozzátette: a közönség száma az adatok szerint csökken, szükség van tehát a közönség megtartására, sőt nevelésére ahhoz, hogy színházszerető generációk nőjenek fel.

Különleges programok szerepelnek a kínálatban: eddig még nem látott előadások kerülnek színpadra, emellett lesznek gyermekműsorok, koncertek és beszélgetések is. Ezen az estén a néző báblabirintuson sétálhat végig az elvarázsolt kastéllyá váló Bábszínházban, meghallgathatja a Budapesti Operettszínház társulatának operett- és musicalmaratonját.

A látogatók legendás színészek jelmezei mellett a Parasztdekameront is megnézhetik a József Attila Színházban, és részt vehetnek egy színházi „peep show-n” a Katona József Színházban.

A Radnóti Színházban a Retró Lehetetlen és a Vodku zenekar, a Thália Színházban Bereményi-est, a Mikroszkóp Színpadon pedig az Éjszakai kabaré szerepel a kínálatban.

Az Új Színházban az Álomfejtés című darabot játsszák, a Vígszínházban az 1910-es, 20-as évek hangulatát idézik fel, és a Lovakat lelövik, ugye? című darab legizgalmasabb jeleneteit is láthatják a nézők, akik akár meg is táncoltathatják a színészeket.

Az esemény részletes programja a www.szinhazakejszakaja.hu honlapon olvasható. A felnőtt belépő 1700, a diák 1000, a gyerek pedig 100 forintba kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik