Kultúra

A tévében: foci, romantika, világvége

Egy videojáték és a valós foci mellett a sherwoodi erdő, Friderikusz Sándor visszatérése és a világvége lesz ma a téma.

20:00, National Geographic, Gyáróriások V: A FIFA és az Electronic Arts
A hatalmas csarnokokban általában vagy nagy objektumok készülnek, vagy kicsikből nagyon sok (pl. sör), ám a mai téma elég különleges, elvégre egy videojáték készül az Electronic Arts birtokán belül. Immáron majdnem 20 éve, 1993 óta lehet játszani a FIFA futballjátékkal, melyet mára már 100 milliónál is több példányban adtak el – csak az eddigi utolsó FIFA széria, a 12-esből csak az első héten sikerült eladni 3,2 millió darabot, mely 186 milliós bevételt jelentett. az EA SPortsnak. Egy ilyen termék fejlesztése már komoly hátországot jelent.

20:30, sport1, Németország-Franciaország
A játék és “üzemcsarnoka” után nézzünk egy kis igazi focit! Barátságos meccsen csap össze Európa két nagyhatalma, közülük Németország fociban és gazdaságban is erősebb jelenleg, de szerencsére ez az EU-nak köszönhetően most csak a focipályán jelent összecsapást. A németeknél Philipp Lahm nem játszik, mivel állítólag nem jó az erőnléte, a franciáknál Benzema játéka kérdéses.


21:10, Viasat3, Robin Hood, a tolvajok fejedelme

Kevin Kostner 1991-ben a csúcson volt, és ez a film ott van az első három legjobbja között. Igazi romantikus mese Kevin Reynolds rendezésében, jól eltalált zene (Brian Adams dala máig az első között van a szakszervezeti nőnapi bulik lassúzós ranglistáján), tökéletes szereposztás (Morgan Freeman, Christian Slater, Alan Rickman és persze a maga legendás egyperces szerepével Sir Sean Connery). És ki ne emlékezne arra a szép, rövidülésből felvett lassított felvételre, amikor Robin Hood kilő egy lángoló nyílvesszőt (24 helyett 300 másodpercekénti képkocka kellett hozzá).

21:20, RTL Klub, Legyen Ön is Milliomos!
Eljön akkor hát az igazság órája, megláthatjuk, hogy Friderikusz Sándor melyik arcát mutatva egyengeti (?) játékosai útját a kvízműsorban, mely hosszú évekig volt Vágó István magánterülete. A kezdési időpont arra enged következtetni, hogy nem ez lesz a fő játéka a csatornának, mint azt hajdan megszokhattuk (hanem a naponta jelentkező 1 perc és nyersz!), ez inkább rétegműsor lesz.  

23:15, m1, Tényleg eljön a világvége 2012-ben?
Erről nem lehet eleget beszélni – a maják állítólag sok mindent megjövendöltek – igazuk lesz abban is, hogy idén december 21-én kampec, világ? Egyáltalán ezt jósolják a maják? Kimerítő választ ad kérdéseinkre egy csapat geológus, csillagász, antropológus, akik a technika, a tudomány segítségével tekintik át a kérdést. Egyébként fura lenne, ha arra jutnának, igen, eljön. De ki tudja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik