Kultúra

Farsangi mulatság a roma integrációért

Az ICSKE rendezvényén hátrányos helyzetű családok vehetnek részt, február 25-én.

A 2011-ben kezdődött roma integráció újabb állomása a rendezvény, amely az idei aktív idősödés és a nemzedékek közti szolidaritás európai évének jegyében telik. A programban a Kalyi Jag, a Lungo Drom szervezetek, valamint „A cigányok, a Föld borsa” fotókiállítás a roma örökség értékeit vonultatják fel.

A Zámolyi Őszidő Nyugdíjas Klub magyar népzenei válogatást ad, de a fiatalok is fellépnek és európai klasszikusokat valamint a mai divatot jelenítik meg. Bemutatkozik a Perfekt Dance break utcatánc csapat, Jandó Márkó táncoktató, és énekel Nagyváradi Petra és Nagy Péter.

Az egyesület amatőr és profi kategóriában „Családi örömök” címmel fotópályázatot hirdet. A napot roma és magyar ételkóstoló, jelmezverseny, tombolasorsolás színesíti, illetve adományosztás és a felnőtteknek szóló retro buli zárja.

A rendező az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület (ICSKE). A programot támogatják helyi és zámolyi vállalkozások, valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Az ICSKE 2005 óta működik, mintegy 300 családot gondoz rendszeresen. Rendszeresen szervez adományosztásokat. Arra törekszik, hogy a gyerekek és szülők az év során hagyományos ünnepek, szakrális alkalmak részesei lehessenek. Idei első közösségi programjuk a farsangi mulatság, amelyet a Fehérvári Civil Központban rendeznek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik