Kultúra

Afganisztán egy katona szemével

A győri Petőfi Sándor Művelődési Házban február 20-án, hétfőn nyílt meg Füsi Csaba zászlós „Afgán életképek” című fotókiállítása.

Füsi Csaba amellett, hogy katona, mentős és fotós is. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Egészségügyi Központjában szolgál. Mellette, havi 60 órában mentőszakápolóként dolgozik az Országos Mentőszolgálat győri mentőállomásán. Négy éve pedig a Győri Fotóklub Egyesület tagja. 2010 novemberétől 2011 júniusáig Észak-Afganisztánban teljesített külszolgálatot, egészségügyi katonaként.

A kiállításon bemutatott képeket missziója alatt készítette: sokat utazott katonai járművekben Baghlan tartományban, azonban az afgán környezet megörökítésére legtöbbször csak a nagyjából hét centiméter vastag páncélüvegen keresztül volt lehetősége. Elmondása szerint fotóival szeretné megmutatni azt az izgalmas, ugyanakkor európai szemnek furcsa világot, amellyel az Afganisztánban töltött hét hónap alatt találkozott.

Bár képei korábban már több helyen is megjelentek, a mostani lesz az első kiállítása. A tárlat március 14-ig, hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között tekinthető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik