Kultúra

A tévében: jeti, szem, Harcsa

Utánamegyünk kicsit a jetinek, megidézzük a mesterséges emlékeket Schawarzeneggerrel, majd zenét hallgatunk.

A tibeti Yeh-teh, azaz kicsi, emberszerű állat kifejezés kissé módosult alakban, teljesen logikátlanul a nagy, emberszerű állatra vonatkozik – ő lenne a jeti. De lenne, vagy van? Végre tudományos igényű kutatócsoport legújabb eredményeivel szembesülhetünk: a Legenda vagy valóság? Nagylábúak és vademberek adásában, mely 20:00-kor kezdődik a National Geographicon. (Az biztos, hogy a jetik gazdagok, mert nagy lábon élnek.)

Jelenlegi filmes tótumfaktumunk, Andy G. Vajna egyik főműve kerül adásba 21:00-kor a film+-on. A legendás kultuszíró Philip K. Dick regényéből Paul Verhoeven rendező csinált Totall Recallt, mely az egyik legjobb magyara fordított címet kapta: Az emlékmás. Arnold Scwarzenegger, Sharon Stone főszereplésével pedig annak idején elég ütősnek számító szereplőgárda jött össze. A trükkökről, díszletekről nem is beszélve – remek kis film lett ez.


A Szem
című horror/thriller eredetije egyike volt azon horroroknak, amely egyik jelenetébn egy rémálmaimban előforduló motívumot láthattam viszont – össze is vonalkódoztam magam. Az a horror, amely ennyire képes behatolnia pár nézője lelkébe, csak kell tudnia valamit. Az amerikai remake főszerepét Jessica Alba játssza, és a kislány Chloe Grace Moritz is látható lesz benne (a film 2008-as). Egy vak nő egy donor segítségével újra láthat, de rettenetes dolgok történnek vele. Elkezd a szem tulajdonosának élettörténete felől érdeklődni, kutakodni. 21:05, TV2.

Semmi esetre sem mondanám viszont horrorisztikusnak Harcsa Veronikát és hangját, sőt. Amikor felcsendül, mintha némi harmónia költözne a világba, a sokszínűségé, a rejtélyeké. Magának mit mond a Harcsa-hang? Mérje le magán, miután meghallgatta a Harcsa Veronika Quartet koncertjét, mely 23:05-kor kezdődik a Duna Worldön. 

Kolléganője, Zséda nem annyira a dzsessz, mint a pop nagyhala, aki csodás aréna-beli koncertet, sőt show-t adott. Táncolt, jelenléte volt, énekelte az elmúlt tizenvalahány év dalait, illetve a Rouge című albumról is sokat. Zséda: Rouge, 23:25, m1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik