Kultúra

Nem lesz hepiend a Dr. House vége

A sorozat írója és főszereplője sem szeretné, ha a morózus doki csak úgy ellovagolna a naplementébe.

Dr. House, a tapló New Jersey-i kórházi orvos 2004-ben mutatkozott be a képernyőn. Brutális, tabukat nem ismerő, szókimondó stílusa és a rejtélyes betegségek okait kibogozó briliáns diagnózisai csakhamar a nézők kedvencévé tették, és pillanatok alatt kultfigura lett belőle. Sokan neki köszönhetik, hogy sorozat-, de legalábbis House-függővé váltak.

Megformálója, az 52 éves Hugh Laurie a Los Angelesben forgatott széria miatt nyolcadik éve él kétlaki életet. Az év kilenc hónapját feleségétől és három gyermekétől hatezer mérföld távolságban tölti. Laurie felesége a gyerekek miatt úgy döntött, hogy inkább Angliában maradnak. “Elmulasztottam a fürdetéseket és a fogászatra sem kísértem el a gyerekeket. De ez mindenkivel így van, aki dolgozik” – jegyezte meg a színész a The Daily Telegraphnak adott interjúban.

Laurie a hosszú ideje futó sorozattal járó munkát a futószalaghoz hasonlította, bár szerinte nem is az a gond, hogy újra és újra ugyanazt a szerepet kell megformálni.  Hanem inkább az, hogy minden nap el kell indulni a munkába. “Már 170 epizód körül járunk. Az nagyjából 50-60 játékfilmnek felelne meg. Az ember pihenésre vágyik, igazán” – tette hozzá.

A Dr. House című sorozat a világ legnépszerűbb tévéműsoraként még a rekordok könyvébe is bekerült: 61 országban több mint 81 millió nézője volt.

Érdekes, hogy csakúgy, mint a doktor, akit megformál, korábban Laurie is rászokott az opiát tartalmú fájdalomcsillapítókra és többször is küzdött súlyos depresszióval, annak ellenére, hogy a House-sorozattal sikert sikerre halmozott.

A figyelem azonban már a közelgő befejezésre irányul. Laurie korábban – amikor rendezőként is kipróbálta magát a Doktor House egyik részében – bejelentette, hogy a nézők nem számíthatnak valamiféle könnyes búcsúra. “Amikor elérkezik az idő, nem tervezek happy endet House-nak” – erősítette meg a sorozat írója, David Shore is. “Nem fog belelovagolni a naplementébe, az egyszerűen nem illene a képbe”.

Ha szeretnéd megnézni a sorozatot, akkor kattints ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik