Kultúra

Művésznapot tartanak egy soproni iskolában

A művészeti osztályokban tanulók és tanítók részvételével február 9-én délután tartják a hagyományos művésznapot a soproni Handler Nándor Szakképző Iskolában.

Február 9-én (csütörtökön), délután 14.30 órától rendezik meg a már hagyományos “művésznapot” a művészeti osztályokban tanító tanárok és tanulók részvételével a soproni Handler Nándor Szakképző Iskolában.

A cél, hogy egy játékos délután keretében a szakmában szükséges viselkedésmódokat gyakorolhassák a tanulók. A hasonló érdeklődésű és gondolkodású társakkal való együttműködés, vitaszellem, tolerancia testközelből való megélésére nagyszerű lehetőség. Összemérhetik tudásukat, tapasztalatokat szerezhetnek – hangsúlyozza a Corvinus rádióhoz eljutatott felhívás. A program előzeteseként a december végétől a mai napig zajló és ugyancsak a művésznapon értékelendő “M-esek versenye” elnevezésű háziverseny zajlott, amelynek első fordulója otthoni feladatok elkészítéséből állt. A második fordulót február 2-án délután rendezték, ahol egy portré, egy tervezési feladat és egy teszt megoldása várt az első forduló beadott munkái alapján bejutó tanulókra.

A két forduló munkáinak együttes értékelése lesz a művésznap első napirendi pontja. A két legtöbb pontszámot elérő tizenkettedikes tanuló képviseli majd az iskolát az országos rajz versenyen, amelyet április folyamán, Zircen rendeznek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik