Kultúra

Chris Rea újra Budapesten

Egy hét múlva, február 15-én újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Chris Rea.

Az olasz származású, de Nagy-Britanniában született Rea több mint 30 éve van jelen a zenei életben, legnagyobb sikereit pedig a ’80-as és a ’90-es évek fordulóján aratta az olyan lemezeivel, mint a The Road to Hell és az Auberge. Az ezen albumokon hallható melankolikus, bluesos hangvételű rockzene a védjegyének is tekinthető, az elmúlt évtizedet azonban már inkább a színtiszta bluesnak szentelte, ugyanis amikor 2001-ben hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, ígéretet tett, hogy gyógyulása esetén visszatér a gyökereihez.

Felépülése óta Rea rendszeresen látogat Magyarországra is: noha 2006-ban még búcsúzni jött, a leköszönő turné olyan jól sikerült, hogy végül letett a visszavonulás ötletéről, és kétévenként a tél vége felé már tulajdonképpen bérelt helye van a Papp László Budapest Sportarénában. A 2008-as és a 2010-es koncert apropóját egyaránt egy-egy új kiadvány adta, és ez így van idén is, amikor a tavalyi Santo Spirito Blues című lemezével érkezik – de a műsorból természetesen ezúttal sem fognak hiányozni a klasszikus Rea-slágerek.

A február 15-én 20 órakor kezdődő koncertre jegyeket a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában lehet váltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik