Kultúra

Fánksütő verseny a Megyekorzón

Bárki benevezhet egy tucat otthon sütött fánkkal.

Február 11-én, szombaton rendezik az ötödik Megyekorzót, amelyen idén először fánksütő versenyt hirdetnek- jelentette be Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, kedden.

A versenyzőktől 12 db farsangi fánkot – kelt, vagy csöröge/forgács fánkot- várnak. A finomságokat szombaton reggel 8-tól 10 óráig kell leadni a rendezvény helyszínén. Az eredményhirdetés 11 órakor lesz. Az első három helyezett Fejér Termék csomagot kap ajándékba.

Az elnök a sajtótájékoztatón bemutatta a négytagú zsűrit. Steiner Ferenc, a polgárdi Dock cukrászda mestercukrásza, Osztoticsné Mária és Bajákiné Peresztegi Mária felsővárosi hagyományőrzők, valamint Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár szakosztály-igazgatója 1-től 10-es skálán pontozással dönt majd arról kinek a fánkja a legfinomabb.

Vargha Tamás elmondta: a megye több településéről vesznek részt termelők és kiállítók a Megyekorzón. Az időjárás miatt ez alkalommal nem a Megyeháza udvara, hanem az úgynevezett „C” terem ad otthont a rendezvénynek. A terem az udvarról nyílik, és a Piac tér valamint a Szent István tér felől is megközelíthető.

Kápolnásnyék, Polgárdi, Csákberény, Pázmánd, Sárbogárd, Dég, Balinka, Nadap termelői mutatják be, és kínálják vásárlásra termékeiket. Újdonság, hogy ezúttal különféle gyümölcskészítmények és zöldségfélék is kaphatók lesznek a megszokott élelmiszerek: méz, lekvár, sajt mellett. A Megekorzón a kézműveseink is képviseltetik magukat hagyományos és újszerű technikákkal készült termékekkel, gyöngyékszerekkel, kerámia és bronz veretekkel.

Információ: nemeth.mariann@fejer.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik