Kultúra

A Varázstükör krónikái

Az ébenfekete szépség és barátságos törpéi február 5-én beköltöznek a Vaskakas Bábszínházba, hogy élettel töltsék meg a birodalmat. A gonoszságot a tükrös királynő szolgáltatja.

Hófehérke avagy a Varázstükör krónikái címmel új klasszikus mesedarabot mutat be a Vaskakas Bábszínház társulata.

Ez nem mese…

A Grimm testvérek legendás története azonban most kicsit kifordul önmagából, semmi sem lesz a megszokott. Illetve valami mégis, méghozzá a történet váza, hiszen a már ismert részletek – az alma harapás, a vadász, Hófehérke ébredése – mind-mind benne lesznek a vaskakasos verzióban. Viszont van néhány különlegessége a produkciónak. Az első mindjárt az, hogy a rendezői munkát a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Kovács Petra Eszter vállalta, a színpadon megjelenő összesen 11 karaktert pedig 2 színész, Pallai Mara és Rab Viki játssza. De az eredeti sztoritól némileg eltér majd a tükör és a mostoha viszonya is, hiszen a királynő tévét néz, telefonál és magazinokat olvas a varázstükör segítségével.

Papír-animációból született bábok

A felvonuló bábok is egyediek, nem egyszerű bábremekek. „Régi vágyam volt már, hogy egy kicsit képregényes, papír-animációhoz közeli figurákat mutassak be a nagyközönségnek, illetve a piciknek. Nagy öröm számomra, hogy ezt pont az első rendezésemben tehetem meg. A mai South Parkon felnövő generációnak bizonyára érdekes lesz, ha ilyen alakokkal találkozik a színpadon” – számolt be első élményeiről maga a rendező, Kovács Petra Eszter.

A darab premierjét február 5-én a vasárnapi Matiné keretében tartják a kakasok.

A Grimm testvérek meséje nyomán írta: Jeli Viktória
Zeneszerző: Rab Viki
Tervező: Wunder Judit
Koreográfus: Sebestyén Csaba
Rendező: Kovács Petra Eszter e.h.

Játsszák:
Mostoha: Pallai Mara
Tükör: Rab Viki

Ajánlott videó

Olvasói sztorik