Kultúra

Az Everybody Hurts minden idők legszomorúbb dala

Az REM Everybody Hurts című számát szavazták meg minden idők legdepressziósabb dalának egy brit közvélemény-kutatás résztvevői.

A David King színházi producer által kezdeményezett felmérés végén egy húszas toplistát hoztak nyilvánosságra. A tavaly feloszlott REM egyik legismertebb dalát a sorban Elton John szerzeménye, az eredetileg Marilyn Monroe emlékére írt, majd később Lady Dianának is ajánlott Candle in the Wind követi, a harmadik pedig a The Living Years a Mike and the Mechanicstól. Az első öt közé még Whitney Hustontól az I Will Always Love You és a Sinéad O’Connor előadásában ismertté vált Prince-szerzemény, a Nothing Compares 2 U jutott be.

A felmérésből kiderült, hogy a szomorú dalok a férfiakat is megríkatják, tízből hét megkérdezettel ugyanis előfordult már, hogy könnyezett, ha ilyet hallott. A nők körében azonban ez az arány még nagyobb: náluk a válaszadók 90 százaléka ismerte el, hogy egy-egy érzelmes dal hallatán néha sírva fakad. Számít ugyanakkor az is, hogy milyen környezetben szólal meg a szomorú szám, az autórádióból hallható dallamok hatása ugyanis kisebb: a férfiaknak csak 23, a nőknek pedig 33 százaléka könnyezik a volán mögött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik