Kultúra

Nem kicsik, de művészek

Nemcsak a piciknek nyújt kellemes kikapcsolódást a Gyermekek Háza. Minden hónap utolsó péntekén kreatív felnőttek veszik birtokba az alkotó teret.

Decemberben indult hódító útjára és egészen májusig tart a Felnőtt Kézműves Klub a gyermekbirodalomban. A tematikus foglalkozásokra épülő találkákon a kézműves technikák széles spektrumával megismerkedhetnek a résztvevők. Január 27-én például gyöngyfűzéssel barátkozott a csoport, de a tűzzománc készítés, selyemfestés, könyvkötés és a korongozás sajátosságaival is alkothatnak egy-egy remeket az érdeklődők. Kokas Éva, a Gyermekek Háza igazgatója azt mondja, hogy nagyon nagy igény mutatkozott a felnőtt foglalkozásokra, és igazi kis család verbuválódott az elmúlt műhelymunkák alkalmával. „Saját örömünkre hoztuk létre ezt a kört, és elmondhatom, hogy a munkák mellett igazi ötletzápor indul el ezeken a péntekeken. Aki még nem látogatott el hozzánk, az még bármikor megteheti, hiszen szívesen fogadjuk az új tagokat is” – mondta az igazgatónő.

A Gyermekek Házában 120 órás, akkreditált kézműves tanfolyam is zajlik. A résztvevők az oktatásban, a közművelődésben is elismert és a továbbképzési követelményeknek is megfelelő tudást kapnak, a kurzus végeztével pedig tanúsítvánnyal gazdagodnak. Bár erre a tréningre már nem lehet jelentkezni, az érdeklődőknek érdemes a következő kiírásra várni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik