Kultúra

Egy élő legenda Győrben!

Kocsis Zoltán a magyar komolyzenei élet egyik legjelentősebb szereplője vezényli a Győri Filharmonikus Zenekart február 10-én, a Richter-teremben.

Kapcsolódó cikkek

Az „F-Dúr”című koncertre három, technikailag is nehéznek tartott darabbal készülnek a művészek. Az első egy Richard Strauss mű: Till Eulenspiegel vidám csínyjei. Egy gyors tempójú koncertmű, amit egyesek a halhatatlan vidámság felszabadító üzeneteként jellemeznek. Besorolását tekintve igazi programzene, amelyben egy történet zenei formában ölt testet.
A második műsorszám szintén Strauss mű, a Duett Concertino. A kettős versenyben, két hangszer – egy klarinét és egy fagott – játsszák a szólókat, és a zenekar kíséri őket. Egy virtuóz darab, fantasztikus zenei élménnyel. Végezetül Beethoven örök érvényű klasszikusa, a VI.,”Pastorale” szimfónia, csendül majd fel, telis-tele népszerű dallamokkal. Igazi zenei csemege minden komolyzene kedvelőnek és azoknak is, akik járatlannak tartják magukat a klasszikus zene világában.

Kocsis Zoltán a kétszeres Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes Művész zongoraművész, karmester, akit Franciaországban életmű díjjal is kitüntettek, az elmúlt pár évben már többször dolgozott együtt a győri zenekarral. A mester munkáját minőség és óriási tudás jellemzi – mondja Ősz Gábor a filharmonikusok zenekari titkára. Elmondása szerint a mester nagyon nagy tekintéllyel bír, melynek minden zenész azonnal próbál megfelelni. A közös munka örömteli a zenekar tagjai számára, mert a fárasztó próbák alatt jelentős új tudásra tesznek szert.
Kocsis Zoltán neve komoly garanciát nyújt egy feledhetetlen estére a Richter teremben február 10-én, pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik