Kultúra

Elhunyt a Grammy-díjas Clare Fischer

Elhunyt Clare Fischer kétszeres Grammy-díjas amerikai zenész-komponista, aki olyan legendákkal dolgozott együtt, mint Dizzy Gillespie vagy Michael Jackson.

A 83 éves Fischer a kaliforniai Burbankben vesztette életét. A művész két héttel ezelőtt egy kisebb operációt követően szívrohamot kapott otthonában, de felesége akkor sikerrel újraélesztette, és gépek segítségével stabilizálni tudták az állapotát, szervezete azonban csütörtökön végleg feladta a küzdelmet. Partnere, Donna mellett három saját és két fogadott gyermeke gyászolja.

Fischer szokatlanul termékeny muzsikus és komponista volt. Több mint hatvan évig tartó karrierje során 51 lemezt készített, és számos stílusban maradandót alkotott a jazztől a latin műfajokon át a popig. Míg korai éveiben főként zeneszerzőként és zongoristaként volt ismert, később számtalan popsztár dalainak hangszerelését is rábízták, így dolgozott Prince, Michael Jackson, Paul McCartney, Céline Dion, Usher és Brandy lemezein is. Élete folyamán tizenegy alkalommal jelölték Grammy-díjra, és két alkalommal el is nyerte a kitüntetést: 1981-ben Clare Fischer & Salsa Picante Present 2+2, 1986-ban pedig Free Fall című albumáért jutalmazták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik