Kultúra

Elárverezik a Kelly Family kastélyát

Elárverezik a hetvenes években alakult családi zenekar, a Kelly Family egykori otthonát, a Köln közelében álló, műemléki státuszt élvező Gymnich kastélyt. Az ingatlan árát a bíróság 5,3 millió euróban határozta meg, ajánlatot tenni keddig lehet.

 

A kastély története egészen a 14. századig nyúlik vissza, eredetileg ez volt a Gymnich család székhelye. Az 1970-es és ’80-as években aztán a kormány vendégházaként működött, 1998-ban pedig 6,7 millió euró ellenében a zenészfamília lett a tulajdonos. Kellyék éveken át éltek az épületben, a családfő halála után azonban a gyerekek sorban elköltöztek, és hiába próbálták eladni az ingatlant. Később egy időre egy vállalat bérbe vette az impozáns kastélyt, jelenleg azonban ismét üresen áll, ezért elárverezik.

A család egyik tagja, Joey Kelley szerint nem meglepő, hogy idáig jutottak, ugyanis tizenkét testvérnek nehéz megállapodást kötni. Emellett az elosztás is problémás, ugyanis mint a zenész elmondta, rajta és nyolc vér szerinti testvérén kívül apjuk halála után három féltestvér is örököl, egy értelmi fogyatékos féltestvérük pedig az Egyesült Államokban gyámság alatt él, ami még jobban bonyolítja a helyzetet. Az ingatlanra eddig még nem érkezett ajánlat, de Erfstadt városa érdeklődik, és ha az ő kezükbe kerül, a kastélyt a parkkal együtt megnyitják a nyilvánosság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik