Kultúra

Rakd ki a csodát! Vár a LEGO vár!

LEGO óriásfigurák, tematikus vitrinek, játszóház és modell építés is várja azokat, akik ellátogatnak január 27-e és feburár 12-e között a győri Árkádba.

Évente megközelítőleg 20 milliárd LEGO darabka gördül le a gyártósorokról, ami óránként 2,3 millió kockát jelent. Ezekből az apró csodákból épültek meg azok a méretes , vagy kisebb de annál látványosabb játékok, melyeket az elkövetkező napokban a győri bevásárlóközpontban nézhetnek meg a látogatók. A tárlaton üvegvitrinek alá rejtett világító repülőterek, vikingek, vasút és nyüzsgő nagyváros, sárkányok és ninják várják a kicsiket és a nagyobbacskákat. De nem is lenne igazi a LEGO gyűjtemény, ha óriás alkotások nem lennének kiállítva a „vásártéren”. Az építőkockák segítségével megelevenedik Dart Wader, Buzz Lightyear és Woody a Toy Storyból, a nyelvét nyújtó Einstein, de egy méretes oroszlán, bohóc és zsiráfok is örömmel várják az érdeklődőket.

A kiállítás mellett kísérőprogramok is lesznek az Árkádban, többek között játszóházzal, óriásmodell építéssel és élményfotózással készültek a szervezők. A tárlat február 12-ig várja látogatóit.

Érdekes LEGO-tények

– Ha összekapcsolnánk az évente gyártott LEGO elemeket, az olyan hosszú lánc lenne, hogy több mint ötször körbeérné a Földet.
– Átlagosan 62 LEGO kocka jut egy emberre a Földön
– Hat darab 2×4-es kockát 915 millió féleképpen lehet variálni.
– 1949 óta megközelítőleg 440 milliárd LEGO kockát gyártottak
– Évente több mint 400 millió gyerek játszik LEGO-val.
– Másodpercenként 7 doboz LEGO-t adnak el világszerte.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik