Kultúra

Későbbre tolták John Malkovich budapesti vendégszereplését

Az eredetileg tervezettnél 8 nappal később, március 25-én tartják meg John Malkovich vendégjátékát a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

A világhírű amerikai filmszínész eredetileg március 17-én mutatta volna be a budapesti közönségnek a Vígszínházban a Pokoli vígjáték című darabját, de januári térdműtétje miatt csak az orvosok által előírt pihenőidő letelte után léphet újra színpadra – tájékoztattak a szervezők. A közlés szerint március 25-én, vasárnap a Vígszínházban változatlan kezdési időpontban – 16 és 20 órakor – tartják meg az előadásokat, amelyekre a már megváltott jegyek érvényesek.

Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője a programsorozatot beharangozó korábbi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik szenzációja John Malkovich különös vendégjátéka lesz. A színész évek óta dolgozik Martin Haselböck karmesterrel kortárs operai projekteken, és ezek közé tartozik a bécsi Ronacher Színházban 2009-ben bemutatott Pokoli vígjáték is, amely Jack Unterweger sorozatgyilkos igaz történetét dolgozza fel. A darab írója és rendezője Michael Sturminger, Malkovichot két szoprán és egy színpadi zenekar kíséri. A produkció már bejárta egész Európát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik