Kultúra

Nemzetközi sztárok Győrben

Az ütős műfaj nemzetközi sztárjai, köztük a brit Evelyn Glennie és az izlandi Gulli Briem vendégjátékával, a Budapest Bár Hoppá! című koncertszínházi előadásával és Goya-kiállítással lepi meg Győr az idei tavaszi fesztivál közönségét.

Az ütős műfaj nagyágyúi a tavaszi fesztiválhoz kapcsolódó nemzetközi ütős találkozón adnak koncertet március 30-án és 31-én a Rába-parti városban – mondta Koczor Ágnes szervező kedden az MTI-nek.
Az ütősök seregszemléjének előestéjén nyílik kiállítás Francisco de Goya 1799-es Szeszélyek és tizenhét évvel későbbről származó, Bikaviadal című grafikai sorozatából, amely Richard H. Mayer bambergi magángyűjteményéből érkezik Győrbe. A különleges tárlat megnyitóján Gulli Briem ad koncertet – közölte Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója az MTI-vel.

A március közepén kezdődő győri tavaszi fesztivál programjában szerepelnek gyerekeknek és felnőtteknek szóló színházi előadások és előadóestek is. A legfiatalabb színházlátogatók láthatják a Csizmás kandúrt a győri Vaskakas Bábszínház előadásában, a Hamupipőkét pedig a Duna Művészegyüttes viszi színre.
Rupnik Károly színművész március 21-i önálló estjén Tamás Zoltán írásaiból összeállított humoros-szatirikus műsort ad elő. A Budapest Bár Hoppá! című lemezének zenei anyagára épülő színházi produkciót, amelyet a Karzat Színházzal közösen készített a zenekar, március 25-én mutatják be Pál Kálmán rendezésében. A Műhely folyóirat estjén a győri Révai Gimnáziumban végzett szerzők olvasnak fel műveikből március 22-én.
A koncertek sorát Rúzsa Magdi estje nyitja meg március 17-én. A 60 éves győri Liszt Ferenc Kórus jubileumi hangversenyét március 23-án tartja, s ugyanaznap kerül sor Berecz András lemezbemutató koncertjére. A Győri Egyetemi Zenekar Liszt-művekkel lép fel március 29-i hangversenyén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik