Kultúra

Tévéműsort indít a WikiLeaks alapítója

Tízrészes tévéműsor házigazdája lesz Julian Assange.

A WikiLeaks létrehozója új kezdeményezéséről közleményben tájékoztatott. Azt írta, hogy „politikai kulcsfigurákat, gondolkodókat és forradalmárokat” fog meginterjúvolni az adásokban. „A jövő lehetséges alakulásáról fogok beszélgetni azokkal, akik befolyásolják az eseményeket – fogalmazott Assange. – Utópia vagy disztópia felé tartunk, és hogyan tudjuk meghatározni, hogy merre haladjunk? Ez az újszerű műsor remek lehetőséget teremt arra, hogy a vendégeim elképzeléseit és tevékenységét a megszokottnál alaposabban és világosabban elemezzük.”

A sorozat a tervek szerint március közepén indul. A szexuális zaklatással vádolt WikiLeaks-alapító arról nem nyilatkozott, hogy milyen adókon futna a műsor, de ígérete szerint körülbelül 600 millió embert fog elérni különböző csatornákon keresztül, és további együttműködőket is keres. Arról szintén nincs tájékoztatás, hogy kik lesznek a vendégek, de a sajtóközlemény szerint „ellentmondásos” figurákra lehet számítani.

Az utóbbi évek legmegdöbbentőbb botrányai a WikiLeaks nevéhez kötődnek, nem csoda, hiszen olyan titkok leleplezéséért felelnek, amelyek az egész világ sorsát megváltoztatták. Ha érdekli kik állnak a szervezet mögött, ki az az ember, aki egy külön osztály felállítására kötelezte a Pentagont, kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik