Kultúra

Mégis megjelenhet az első űrben forgatott sci-fi

Eddigi álláspontjával szakítva mégis hozzájárul a NASA, hogy megjelenjen az első olyan sci-fi film, amelyben az űrben forgatott jelenetek is láthatók.

Az Apogee of Feart a játékfejlesztő Richard Garriott készítette három asztronautával, amikor 2008-ban 30 millió dollár ellenében a Nemzetközi Űrállomásra utazott, de a Földön is vett fel hozzá jeleneteket, amelyekben az édesanyja szerepel. A Dragonlance-krónikák egyik szerzője, Tracy Hickman által írt nyolcperces darab egy komikus mű, és a NASA-nak eddig éppen ez volt a baja vele: Garrison tájékoztatása szerint „túl játékosnak” találták, ami „nem egyeztethető össze az üzenetükkel”.

Néhány nappal ezelőtt azonban megváltozott a hivatal álláspontja, így valamikor a jövőben mégis láthatja Garrison már közzétett űr-dokumentumfilmje, a Man on a Mission mellett az Apogee of Feart is a nagyközönség. „A NASA Richard Garriottal együtt azon dolgozik, hogy megjelenhessen a film – mondta el Bob Jacobs szóvivő. – Bár a hivatallal kötött megállapodásában nem volt szó a projektről, minden résztvevőt a jó szándék vezérelte. Reményeink szerint a kérdéses ügyekben hamarosan megállapodunk, és nagyra becsüljük, hogy Richard együttműködik velünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik