Kultúra

Táncoló cipellők és rosszalkodó szerszámok a Vaskakasban

Az álmainkban bármi megtörténhet. Van, aki a felhők felett repked, míg a jó öreg Füttyös suszter álmában a cipők kelnek életre.

A magyar kultúra hete keretein belül a győri Vaskakas Bábszínház szombat délután (január 21.) álomvilágot varázsol a színpadra. A suszter álma című darabban mindössze két színész, Fitos Dezső és Kocsis Enikő, valamint két bábos, Ragán Edit és Szúkenyik Tamás szórakoztatja a nagyérdeműt. A dramaturg-rendező a Blattner-díjas Kocsis Rozi volt.

A mesés beharangozó szöveg már előre elrepít bennünket a varázslatos álomvilág birodalmába, melynek az előadás során szem és fültanúi lehetünk.

Álmunkban bármi megtörténhet: repülhetünk szárnyak nélkül, legyőzhetünk óriásokat, szivárványon sétálhatunk, bárányfelhőn hintázhatunk. A mi huncut, fütyörésző suszterünk álmában a cipők életre kelnek, topognak, táncba visznek, rosszalkodnak, a cipészműhely szerszámai úgy mozognak, mint ki él… Füttyös suszter (Fitos Dezső Harangozó-díjas) és Füttyösné, a suszter szép felesége (Kocsis Enikő Harangozó-díjas), együtt táncol, forog, pörög a papucsokkal, facipőkkel, sarkantyús rámás csizmával. Ez a suszter olyan suszter, ha a napnak lába volna, cipőt vele csináltatna!

A 17. órakor kezdődő színdarabnak a Vaskakas Bábszínház ad helyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik