Kultúra

Nyugdíjba megy a Star Wars atyja

Nem akar szerepet vállalni több nagy költségvetésű szuperprodukció elkészítésében George Lucas – legalábbis egy kivétellel.

A Csillagok háborúja és az Indiana Jones-történetek atyja azt mondja: utolsó nagyszabású munkája a hamarosan mozikba kerülő Red Tails lesz, amelyet producerként jegyez. A második világháborúban harcoló afroamerikai pilótákról szóló film ötletét Lucas két évtizede dédelgeti, és régi kollégája, Rick McCallum szavaival élve „ha ez elkészül, mindent megcsinált, amit valaha is akart. Emberként és filmesként is elérte a célját”.

„Nyugdíjba vonulok. Kiszállok a szakmából, a cégemből, minden ehhez kapcsolódó tevékenységgel felhagyok” – fogalmazott Lucas a New York Timesnak adott interjújában. A rendező-producer ezután barátjához, Francis Ford Coppolához hasonlóan kisebb független filmes projektekben tervez csak részt venni, bár egy kiskaput azért hagyott magának, mert az Indiana Jones-sorozat ötödik részéről még nem mondott le. Arra a kérdésre azonban egyértelmű elutasító választ adott, hogy Star Wars-filmeket akar-e még készíteni, mondván: „Miért is akarnék, amikor mindenki folyton csak azt kiabálja ennek kapcsán, hogy milyen szörnyű ember vagyok?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik