Kultúra

Csecsemőcsodák: már gyermekkorban művészkednek

Csapucha Adrienn

2012. 01. 18. 17:32

Szeretik a gyerekek a színházat. Legalábbis ha kiskorukban már közelebbről is megismerhetik a művészet szépségeit, akkor mindenképp. A Vaskakas Bábszínház csecsemőszínházával éppen erre törekszik.

Az Óperenciás-tengeren túlról, vagy talán egy kicsit közelebbről, innen a szomszédos Svédországból indult hódító útjára a csecsemőszínház, azaz a csillám madár névre keresztelt projekt.

Művész palánták találkája

A legkisebbeknek szóló művészet, a szépség, az esztétikum és a harmónia furmányos szálain keresztül fűzi bele a gyerekeket a kultúra színes, mindent átfogó szövetébe. Győrben, a Vaskakas Bábszínház 6 éve tart a 0-3 éves korig terjedő korosztálynak előadásokat, csakúgy, mint a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, vagy más, kisebb társulatok. A manó társadalomnak szóló alkotásokkal kapcsolatban a kezdet-kezdetén Kocsis Rozi is hitetlen volt, vagy talán csak nem mert hinni abban, hogy az apróságok is élvezni fogják a művészetet. „A ritmusokra, gyermekdalokra, mondókákra épülő 20 perces előadások, nemcsak komoly színészi képességet, de pszichológiai rátermettséget is igényelnek. Ez egy nagyon kidolgozott projekt, nagyon oda kell figyelnünk minden részletre, de a gyerekek nagyon édesek, rácsodálkoznak a világra, és persze nagyon hálásak is, ha egy mókás játékban részt vehetnek.” – mondta a győri teátrum igazgatója.

Siker, sikert követ

A sikert jelzi az is, hogy a Vaskakasban 2012 februárjától, heti két Aprók Színháza produkcióval várják a sokszor még babakocsival érkező látogatókat. A szülők és nagyszülők számára is élvezhető műveket szombat délelőtt, és pénteken délután 4 órai kezdettel tűzi műsorára a társulat. És hogy egy kis ízelítőt adjunk, íme, a sokatmondó, játszott darabok címei: Cinege, cinege kismadár, Cini-cini muzsika, Icurka-Picurka, Szívárványhinta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.