Kultúra

Folytatódik az Alkonyat-sorozat?

Filmes formában azután is folytatódhat a Twilight-saga, hogy elfogynak az alapjául szolgáló könyvek – mondta el a Lionsgate stúdió vezetője.

A Hajnalhasadás 2. novemberi premierjével Stephenie Meyer teljes könyvsorozata mozivászonra kerül, az Alkonyat-filmeket forgalmazó Summit stúdiót pénteken felvásárló Lionsgate főnöke, Jon Feltheimer azonban úgy érzi, hogy van még lehetőség a szériában. „A Hajnalhasadás 2-től úgy 700 millió dolláros bevételt várok, azt pedig nem hinném, hogy egy ilyen jövedelmező filmben nincs még több lehetőség – válaszolta a szakember arra kérdésre, hogy lesz-e folytatás. – Fantasztikus ez a franchise, és nagyon jó munkát is végeztek vele, egyáltalán nem használódott el. Úgyhogy csak azt tudom felelni: nagyon remélem, hogy lesz folytatás.”

Arról egyelőre semmit nem lehet tudni, hogy hogyan folytatódna a történet. Stephenie Meyer azt mondja, nem tervez több Twilight-könyvet, egyetlen filmre nem vitt vámpírkötete, a Bree Tanner rövid második élete pedig nem biztos, hogy nagy sikereket érne el a moziban, ugyanis csak egy mellékszála a fő sztorinak, főszereplője pedig az eredeti regényfolyamban mindössze egy tízoldalas rész erejéig tűnik fel. Egyes források szerint a legvalószínűbb megoldás az, hogy a Lionsgate saját tévés divízióját kihasználva egy sorozattal fejelné meg az Alkonyat eddigi sikereit.

Tudj meg még többet a sorozatról itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik