Kultúra

Muppets [filmpremier]

Breki, Miss Röfi, Topi maci újra összeáll, hogy megmentsék a régi Muppet stúdiót. Tiszteletadás a hetvenes évek kultikus bábfigurái előtt.

Walter bátyjával, Garyvel, és annak menyasszonyával, Maryvel Los Angelesbe utazik, hogy megnézzék az egykori Muppet stúdiót. A lerobbant helyen Walter véletlenül kihallgat egy beszélgetést, és megtudja, hogy egy pénzember le akarja dózerolni a helyet. Pár napjuk van összehozni a szétszéledt bábcsapatot és összegyűjteni 10 millió dollárt. Hogyan kezdjenek hozzá?

Aki a nyolcvanas években volt gyerek, emlékszik azokra a különleges estékre, amikor a Muppet Show ment a tévében. A népszerű bábvarieté őrült figuráival és paródiáival fergeteges szórakozást jelentett, bár eleinte nem értettük, hogyhogy akkora szupersztárok vállaltak vendégszereplést, mint Elton John, Diana Ross, Roger Moore. Aztán rájöttünk, őket érte megtiszteltetés.

A népszerű Szezám utca leágazásaként született, gyereket és felnőttet egyaránt szórakoztató show egyik fő érdeme az volt, hogy a táncos, énekes és egyéb kunsztok mellett a kulisszák mögé is bevitte a nézőket. Végigizgulhattuk a házigazda Brekivel, hogy időben színpadra tud-e állni a következő fellépő, és ínyencfalatot jelentett a halandzsázó svéd séf és a két zsémbes öregúr cinikus humora. Jim Henson bábos parádéja 1981-ben ért véget, 120 epizód után, a mai gyerekek pedig már nem is ismerik.

 

Ezt a hiányt pótolni kell! – gondolták a Disney-nél. A nemes cél érdekében olyan közkedvelt színészek ugrottak azonnal, mint Jason Segel (Marshall az Így jártam anyátokkal-ból), Amy Adams (Bűbáj, A harcos) és Jack Black (Trópusi vihar, Gulliver), de feltűnik Neil Patrick Harris (Barney – Így jártam anyátokkal), John Krasinki (Jim – Office) és Zach Galifianakis (Másnaposok)

is.

Emily Blunt

(Az ördög Pradát visel) asszisztens itt is, tinicsalogatónak pedig bedobták Selena Gomezt. A végeredmény egy kedves mese, ami formáját tekintve talán kissé idejétmúlt, de fontos üzenetet hordoz: vannak dolgok, amelyek méltók az emlékezésre.

Kinek ajánljuk?

Akiben beindul a nosztalgia Breki, Miss Röfi, Topi maci látványától, és megosztaná ezt gyerekeivel is.

Kinek nem ajánljuk?

Akinek az ingerküszöböt a Call of Duty jelenti.

The Muppets – színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 103 perc, 2011. Rendezte: James Bobin. Szereplők: Peter Linz (Walter), Jason Segel (Gary), Amy Adams (Mary), Chris Cooper (Tex Richman), Zach Galifianakis (Hobo Joe), Emily Blunt (Miss Piggy recepciósa), John Krasinski (önmaga), Selena Gomez (önmaga), Neil Patrick Harris (önmaga), Jack Black (önmaga). Forgalmazó: Fórum Hungary.

Hazai premier: január 12.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik