Kultúra

Felkap a forgószél

Forgószél, avagy a képzelet csodája címmel, január 14-én új mesedarabbal debütál a Győri Balett. A társulat munkájában ismét oroszlán szerepet vállalt a színház egyik művésze.

L.F. Baum: Óz a csodák csodája című műve alapján álmodta színpadra Velekei László, Dorotty és barátai kalandos történetét. A balett fiatal művészeti asszisztense nem egyedül vállalkozott a feladatra, segítségül hívta Kszel Attilát a teátrumból, hogy legyen  a dramaturgja és az alkotótársa a darabnak. A több színmű rendezésével is büszkélkedő művész szívesen vette a felkérést, és a különleges kooperáció a színpadon is megmutatkozik. Ezúttal ugyanis a forgószéllel induló nagy utazást Totó, a kutya monológján keresztül ismerheti meg a közönség úgy, hogy a már legendává vált ikonszerű képek is feltűnnek az előadáson. Így a Pipacsmező és a Szárnyas majmok is megelevenednek a tánc nyelvén. Kszel Attila elmondta, hogy a történetet visszaemlékezések, flasbackek építik fel, amikor Totó saját kisfiának meséli el a bájos sztorit.

A darab premierjét január 14-én, 17 órakor láthatja a közönség, a Győri Balett legifjabb táncosainak, valamint a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékeinek varázslatos mozdulataival. A produkció vélhetően annyira sikeres lesz, mint a Bede Fazekas Csaba főszereplésével nemrégiben bemutatott La vie en Rose, azaz a Rózsaszínház című táncjáték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik