Kultúra

Eddig ismeretlen Doors-dal a Facebookon

Tegnap óta hallható a Facebookon a Doors egy eddig ismeretlen dala, a She Smells So Nice, amely az együttes L.A. Woman című lemezéhez készült.

A 2011-ben negyven éves albumot az évforduló kapcsán január 20-án újra kiadják egy kilenc számot tartalmazó bónuszlemezzel kiegészítve. A korábban ismeretlen She Smells So Nice is az extra korongon kap helyet, de a Facebookon a rajongók már most meghallgathatják a lemezkiadó szerint eddig a Doors archívumában “mélyen elásva heverő” felvételt.

Az L.A. Woman negyvenegy évvel ezelőtt a hattyúdalt jelentette az együttes eredeti felállásának, megjelenése után néhány hónappal ugyanis Jim Morrison meghalt Párizsban. A többi tag két évig még folytatta a zenélést Doors néven – eleinte egy új énekes bevételén gondolkoztak, majd Robby Krieger gitáros és Ray Manzarek billentyűs vette át a frontember szerepét -, 1973-ban azonban végül a feloszlás mellett döntöttek. Azóta néhányszor összeálltak, a 2000-es években pedig új nevek alatt, új énekesekkel, például Ian Astburyvel és Brett Scalions-szal turnéztatták a régi dalokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik