Kultúra

Kultúrpince a Komédiásban

A művészetkedvelő fiatalok életében nagy változást hozhat január 6-a. A tehetségek ugyanis új térrel gazdagodnak: a Komédiás Étteremben nyíló Színhellyel.

20 éve már, hogy a Komédiás Étterem üde színfoltja Győrnek. A vendéglátó egység mindig is szorosan kötődött a művészethez, többek között nevét is a Győri Nemzeti Színház révén kapta. A művészetpártfogolás most új szintre áll, hiszen a tulajdonosok ötlete nyomán, január 6-án elindul a Színhely.

Mutatkozz be Te is!

Vargáné Salakta Nárcisz tulajdonos azt mondja a „romkocsma” célja az, hogy a fiatal tehetségek bemutatkozhassanak, hogy legyen egy kulturált szórakozási lehetőségük, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, új álmokat szőhetnek, vagy éppen megvalósíthatják a rég dédelgetetteket. „Fiatal gyermekeim vannak, és úgy látom nagyon kevés közösségi tér van, ahol megfelelő keretek mellett, kulturáltan tölthetik el szabadidejüket. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni. Ezért átalakítottuk az éttermünkben a pincerészt, amely így 50 ülőhellyel igazi kreatív kuckóvá vált. Az ifjúságnak a jövőben lehetőséget biztosítunk, hogy itt koncertezzenek, kiállításokat rendezzenek, vagy éppen csak egy igényes felolvasóestre invitálják barátaikat, szeretteiket. Ez az elsődleges szempont: a tehetségek bemutatkozása, és az, hogy legyen egy hely Győrben, ahol a szülők is biztonságban tudják gyermekeiket.” – meséli Nárcisz a terveket, majd hozzáteszi, hogy szülinapi buliknál is remek választás a Színhely.

Művészek az ügy mellett

Hogy hiánypótló ez a vállalkozás, azt mindenki elismeri. Az előkészületekben és az ötletelésben például a Győri Nemzeti Színház munkatársai, Bedi Eszter, rendezőasszisztens és Venczel-Kovács Zoltán, színész is segített, szerintük is fontos ugyanis az ambiciózus palánták felkarolása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik