Kultúra

Rövidesen minden kiderül a Szárnyas fejvadász folytatásáról

Fontos információk látnak napvilágot jövő év elején a Szárnyas fejvadász folytatásával kapcsolatban – jelentette be a film producere.

Andrew A. Kosove nyilatkozatában azt mondta: 2012. február végéig nyilvánosságra hozzák, hogy ki írja majd a forgatókönyvet, és azt is elárulják, hogy előzményfilm, folytatás, vagy valami más készül. „Ha pedig ezzel megvagyunk, a lovak közé csapunk” – tette hozzá a producer, aki szerint az új Szárnyas fejvadász „rendkívül fontos” az eredeti film rendezője, Ridley Scott számára, és „a projekt agresszív tempóban halad előre”.

Az 1982-es, Harrison Ford főszereplésével készült Szárnyas fejvadász Philip K. Dick sci-fi regénye, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? alapján született. Noha a szerző soha nem írt a regényhez kapcsolódó másik művet, barátja, K. W. Jeter három hivatalos folytatást is kiadott, amelyekhez az eredeti történettől több ponton is eltérő, kultikus státuszba emelkedett filmet is kiindulási alapként használta. Első ilyen regénye, a magyarul is megjelent Szárnyas Fejvadász 2: Az emberi tényező alapján 1999-ben Stuart Hazeldine forgatókönyvet is írt Blade Runner Down címmel, ezt azonban soha nem használták fel.

Ridley Scott szintén fontolgatta, hogy Metropolis címmel elkészíti a Szárnyas fejvadász folytatását, és 2008-as nyilatkozatok szerint meg is kezdődött a történet kidolgozása, 2009-ben azonban a New York Times már azt írta, hogy Scott és testvére, Tony egy 5-10 perces részekből álló előzménysorozatban gondolkoznak, amely a Purefold címet kapná. Végül idén augusztusban – miután Christopher Nolant is hírbe hozták a folytatással – bejelentették, hogy Ridley Scott 2013-ban forgatni kezd Kosove produceri közreműködésével egy filmet, amely valamilyen módon kapcsolódni fog a Szárnyas fejvadászhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik