Kultúra

Laza esküvő [filmpremier]

Imádnivaló romantikus vígjáték három ifjonc visszatéréséről kamaszkori nyaralásuk színhelyére. Fény és viccterápia Spanyolországból.

Diegót három nappal az esküvő előtt dobta menyasszonya. Az érzékeny lelkű fiú mégis az oltár elé áll, hátha Yolanda felbukkan. Aztán beszédet intéz rokonaihoz. Ez a néhol majdnem sírásba forduló, komikus monológ adja meg az alaphangulatot. A fiú két unokatestvére, a nagydumás Szardínia, és a hibbant, félszemű háborús hős, José Miguel csatlakozik hozzá a gyászmunkában. Azonnal elindulnak az észak-spanyol falucskába, ahol kamaszként együtt nyaraltak. Ahogy megérkeznek, rögtön belefutnak néhány régi ismerősbe, az iszákos videotékás Bachiba és Diego első szerelmébe, Martinába.

Daniel Sánchez Arévaló (Sötétkékmajdnemfekete, Kövéren szép az élet) filmjének cselekményét önáltatás, pótcselekvések, béna próbálkozások alkotják, és egy könnyedebb önismereti tréningnek is felfogható, de semmi súlyos és drámai nincs a történetben. Mindenki kicsit önmaga karikatúrája is, az érzékeny, a fóbiás, és a hőscincér, és éppen így szeretnivaló az egész csapat.

Nem egy hibátlan alkotás, de a párbeszédekkel pergőre hangszerelt, mozgalmas mese kifejezetten jól esik a léleknek. Óceánpart, a lét és a szerelem elviselhetetlen könnyűsége, az újrakezdés szellője, és egy gyönyörű spanyol színésznő, Inma Cuesta. Pontosan ilyen komédiákra van szükség a hideg és sötét téli napokon.

Kinek ajánljuk?

Akik kíváncsiak a Másnaposok spanyol verziójára.

Kinek nem ajánljuk?

Akiknek a közelmúltban lépett le a menyasszonya.

Primos – színes, feliratos, spanyol vígjáték, 98 perc, 2011. Rendezte: Daniel Sánchez Arévaló. Szereplők: Quim Gutiérrez (Diego), Inma Cuesta (Martina), Raúl Arévalo (Julián), Antonio de la Torre (Bachi), Adrián Lastra (José Miguel), Clara Lago (Clara), Núria Gago (Yolanda). Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Hazai premier: december 29.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik