Kultúra

Egy tucat zenés program szilveszterre

Ismét összeírtunk néhány szilveszteri koncertet azoknak, akik a kultúrának (is) adnának december 31-én. Fenyőtől Ludmilláig íme a repertoár.

GÖDÖR KLUBSZILVESZTER
Budapest, Gödör

A Gödör négy napon át búcsúztatja 2011-et és köszönti az új évet, de a hangulat természetesen 31-én hág a tetőfokára. Annak érdekében, hogy ebben ne csak a kipördülő papírtrombitáknak és a folyadékbevitelnek legyen meghatározó szerepe, a színpadon olyan előadók tűnnek fel, mint a Specko Jedno, az Intim Torna Illegál, a Super Starsky és DJ Izil, valamint a partiapokalipszis két lovasa és csatlósaik, azaz a Soeri & Poolek.

Belépő: 3000/4000 Ft

AMADINDA EGYÜTTES ÉS PRESSER GÁBOR
Budapest, Művészetek Palotája

A Művészetek Palotája a szokott módon szilveszterezik: 22.45-től színpadra lép vendégeivel együtt az Amadinda Együttes, majd az újévi Strauss-polka után érkezik saját dalaival és újrahangszerelt LGT-slágerekkel Presser Gábor. Míg a műsor első fele kötött rend szerint zajlik, ennek a második felvonásnak a hossza és a végkimenetele a közönségen is múlik.

Belépő: 7000-17000 Ft

TESCO DISCO SZILVESZTER
Budapest, Corvintető

Indie-ék a város felett mondanak BUÉK-ot, mégpedig három zenekar, név szerint a Panic Radióból alakult, elektrós Radio Panic, az EZ Basic és az új lemezzel bulizó Hangmás közreműködésével. A koncertek után természetesen kakasszóig szól a független popdiszkó Kecske és Adam válogatásában.

Belépő: 22h-ig 1000, utána 1500 Ft

BOLDOG ÚJ ÉVET, DEBRECEN!
Debrecen, Kossuth tér

Több másik városhoz hasonlóan Debrecen is készül egy szabadtéri rendezvénnyel, amelynek keretében az élő koncerttől a „Táncolnék a boldogságtól” fedőnév alatt futó operett-összeállításig lesz minden. Az élő zenéért a Parno Graszt és a Sun Girls felel, éjfél után pedig tűzijáték és utcabál is várható.

Belépő: ingyenes

SZILVESZTERI OPERETTHAJÓ
Budapest, Vigadó téri kikötő

Az Operaház művészeiből alakult 35 fős Operetthajó Társulat a Dunán ringatózik át közönségével 2012-be. Repertoárjukban nemcsak operettrészletek, hanem operaáriák, az olasz és spanyol dalkincs és musicalirodalom remekei, valamint különféle táncprodukciók is szerepelnek, amelyekhez a budapesti panoráma adja a hátteret.

Belépő: 50 000, gyerekeknek 12 év alatt 36 000 Ft

FENYŐ MIKLÓS
Budapest, SYMA Csarnok

Idén Fenyő Miklós lemondott a Fenyőünnep kifejezésből adódó szójátékról, de nem azért, mert nincs kedve nagy téli koncertet tartani – egyszerűen csak eltolta a bulit szilveszterre. A Hungária volt frontembere ezúttal tehát december 31-én búgja az éjszakába a Csókkirályt magasztaló sorokat és vezényli le az összes szőnyeg felcsavarását, ráadásul meghívta Dévényi Tibort és B. Tóth Lászlót is, hogy a fellépése után retropartival marasztalják a közönséget.

Belépő: 5900-12 990 Ft

EGRI ÓÉV-BÚCSÚZTATÓ
Eger, Dobó tér

Míg Fenyő a SYMA-ban löki a rock and rollt, egykori társa, Szikora Róbert Egerben nyomja a csikidamot, de jut ide is egy kis rockabilly, ugyanis az este korai óráiban Tom White is fellép. Később retroparti DJ-kkel, majd éjféltől hajnalig utcabál várja a látogatókat.

Belépő: ingyenes

QUIMBY, KISCSILLAG
Budapest, Barba Negra Music Club

Fent nevezett két zenekart bármikor, bárhova követi a publikum, úgyhogy túl sokat azon kívül nem is kell mondani, hogy ezúttal a Barba Negra felé kell venni az irányt. Mindenesetre annyit azért tegyünk hozzá, hogy fellép még a Magic Mosquitoz is, kettőtől pedig Dj Miki kever, természetesen hajnalig.

Belépő: 4900 Ft

KAPOSVÁRI SZILVESZTER
Kaposvár, Kossuth tér

Kaposvár szabadtéri bulijának fő attrakciója a Hooligans lesz, amihez kommentárt szintén nem kell fűzni. A csapat fellépése előtt a város múltját idézik meg a szervezők egy zenés fotóösszeállítással, éjfél után pedig a tűzijáték utolsó rakétáinak elpukkanásával párhuzamosan a Senior együttes lép színpadra, hogy kettőig tartó utcabált celebráljon.

Belépő: ingyenes

JAZZ SZILVESZTER 2011
Budapest Jazz Club

A BJC idei szilvesztere is a „járt utat a járatlanért el ne hagyj” elv alapján szerveződik, vagyis a műsorrend a szokásos. A két teremben olyanok lépnek fel, mint a Tzumo Trio, a Csemer-Sebestyén Duo, a Micheller-Révész Duo, a Szakcsi Lakatos Béla Trio vagy Szőke Nikoletta, és lesz pezsgő illetve svédasztalos állóvacsora, valamint koncertfilm-vetítés is, a hajnalt pedig terebélyes jam session vezeti fel.

Belépő: 16900, 23:30 után 6900 Ft

THE END – LAST NEW YEAR’S EVE
Budapest, Merlin

Ennek a szilveszteri bulinak a közönsége sajnos nemcsak 2011-től, hanem magától a Merlintől is búcsúzni fog, ugyanis a hely bezár, de a szervezők nem keserédes, hanem nagyon is örömteli összejövetelt ígérnek az elmúlt öt év történetét végigkövető összes rezidens részvételével. És ami a legfontosabb: éjfélkor nemcsak a közös emlékekre, hanem a folytatásra is koccintanak majd a jelenlévők.

Belépő: 2000 Ft (23h előtt 1500, 04h után 1000 Ft)

SOUNDATTACK SZILVESZTER
Budapest, A38 Hajó

Mondhatni, tutira megy az A38 is, főszereplőként ugyanis Palotait és Ludmillát veti be, plusz odaállítja melléjük az Irie Maffiát, Mirát és még sok más vendéget is. Így egészen biztosan nem lesz túlzó a Soundattack név, és még a kitérdelt partibútordarabok is kimerülten térnek majd haza valamikor vasárnap reggel.

Belépő: 4000 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik