Kultúra

A tévében: vibráló nők

Nőkben erősek leszünk ma Kerekes Vicától Glenn Close-on át Rachel Weiszig, és ráadásként jön Gesztesi Károly.

Talán a legjobb Terence Hill-Bud Spencer-film, de legalábbis a legnépszerűbb az, ami ma este a szemünk elé kerül: a két színész négy szerepben látható, azaz ez a Nincs kettő négy nélkül. A két pipiskedő-kényeskedő milliomost egy millió dollárért kell helyettesítenie egy hétre két hasonmásnak, akik persze a szokásos dobgép-ökölcsapások huszárai. 19:25, RTL Klub.

A csábítás filmje, John Malkovich pedig a férfiaknak ad benne leckét, de a nőknek is – illetve mindenkinek mindenki leckét ad végül. Malkovich mellett még nagyobbat alakít Glenn Close, aki kitalálja ezt a gonosz szerelmi-csábítási játékot. Persze, ez a Veszedelmes viszonyok, rizspor, paróka, ármány aszútöménységben – 21:15, Viasat3.

Fernando Meirelles stílust vagy manírt teremtő filmnyelve ez esetben Afrikáról szólna, egy nyomorúságos vidékről, ahol egy brit diplomata felveszi a harcot, miután feleségét megölték, állítólag szerelmi okokból. Érzékeny fényképezés és a mindig remek Ralph Fiennes mellett egy csodálatosan átszellemült, terhes Rachel Weisz teszi ezt a nem túl különleges filmet érdemessé a megtekintésre. Az elszánt diplomata, 21:30, Duna TV.

Karafiáth Orsolya olyan költőnő, akinek sikerült bekerülnie a tágabb nyilvánosság látőkörébe – az ő történetei alapján készítette Molnár György a Ki-Be tawaret című filmet, melyben egy idősebb szaxofonos férfi és egy extravagáns diáklány keveredik szerelmi viszonyba. A film fiatalos akar lenni, ami nem biztos, hogy Molnárnak olyan természetességgel megy, mint Szabó Simonnak, de a költőnő egykori történetei (bizony, sokuk megtörtént), és Kerekes Vica játéka önmagában is elég őrültségi faktort tartalmaznak. 21:55, m1

Tudjuk, a magyar bulvár olyan, mint a magyar celebek – erőltetett, felfújt, hiteltelen. De vannak igazi, nagy formátumú, mégis mindenki számára érthető, könnyen azonosuló, és még valóságosan drámai történetekkel tűzdelt életet élő sztárok, igazi teljesítménnyel, tehetséggel. Közülük egy lesz ma este Ómolnár Miklós vendége az Esti Sztoriban a Story4-en 23:40-kor: Gesztesi Károly. Rá még én is kíváncsi vagyok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik