Kultúra

Christian Bale nemkívánatos személy lett Kínában

Nem szívesen látott vendég többé Kínában Christian Bale Oscar-díjas brit színész, miután meg akart látogatni egy ismert ellenzéki figurát.

Az 1937-es nankingi mészárlást felelevenítő, Kína által a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára is nevezett The Flowers of War főszereplője még múlt heti kínai vendégeskedése során akarta felkeresni a háziőrizetben tartott Csen Kua-csenget, azonban az őrök feltartóztatták. Az incidenst rögzítette a CNN amerikai hírtelevízió stábja.

Arra a kérdésre, hogy a nagy nyilvánosság vezetett-e oda, hogy Bale nem szívesen látott vendég Kínában, a távol-keleti ország külügyminisztériuma azt válaszolta, a színésznek kellene zavarban éreznie magát, nem Kínának. A tárca úgy fogalmazott: a film rendezője hívta meg Bale-t, hogy vegyen részt az alkotás kínai premierjén, “de nem azért, hogy híreket fabrikáljon, és filmet vegyen fel egy bizonyos városban”. Christian Bale válaszában úgy fogalmazott: csak kezet akart rázni Csennel, és meg akarta mondani neki, hogy milyen inspirációt jelent számára a személye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik